Alesandro Bonđorno (Reuters)
Alesandro Bonđorno (Reuters)

Nema izdaje! “Dobar dan” vredan 40.000.000 evra i nova korpa Juventusu za Konteov zid u Napulju

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.07.24. | 10:54

Posle štopera Real Madrida, stiže i reprezentativac Italije

Juventus gubi trku za Rikarda Kalafjorija od Arsenala, a već ju je izgubio za Alesandra Bonđorna! Italijanski reprezentativac i jedan od najboljih štopera Serije A je sinoć dogovorio transfer iz Torina u Napoli vredan 40.000.000 evra!

Bonđorno je Torinov kapiten i već godinama njegov stub odbrane. Odavno je prerastao sredinu, želeli su ga ranije i Milan i Atalanta, ali im je bio preskup. Napolitancima nije jer je Antonio Konte označio dolazak Bonđorna kao jedan od ključnih sastojaka za stvaranje novog moćnog Napolija. Uprava kluba mu je izašla u susret, i odrešila kesu.

Izabrane vesti

Danima je Bonđorna opsedao Juventusov sportski direktor Kristijano Đuntoli i ubeđivao ga da pređe granicu koju su prethodnih godina prelazili štoperi poput Anđela Ogbone ili Bremera. Ali, Bonđorno nije mogao. Prema pisanju lokalnog Tutosporta, više puta je ponovio Đuntoliju:

“Hvala, ali jednostavno ne mogu to da uradim Torinu”.

Razumljivo. U klubu je od sedme godine, prošao je sve mlađe selekcije, kalio se po pozajmicama, ušao u prvi tim, nosio kapitensku traku, bio miljenik Torinovih navijača i nije mogao da počini takvu izdaju. Iako bi u Juventusu više zaradio i iako je Juventus ponudio više para Torinu od Napolija.

Juventusova ponuda je iznosila 42.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse. Ali ni Torinov gazda Urbano Kairo nije mogao da napravi izdaju prema navijačima zbog kojeg miliona više. Zato je sinoć prihvatio Napolijevu ponudu vrednu 35.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse od kojih su 4.000.000 lako ostvarivi. Sve je rešeno na sastanku oči u oči između Napolijevog direktora Đovanija Mane i igračevog agenta Bepea Risa koji je ponudu prosledio Torinu i dobio zeleno svetlo da završi transfer.

Ostaje da se sve dogovori i oko uslova za igrača, ali tu ne bi trebalo da bude problema jer dve strane imaju načelan sporazum na oko petogodišnjeg ugovora vrednog 3.000.000 evra neto po sezoni. Pregovara se samo oko marketinških prava na imidž i otkupne klauzule u klubu nakon 24 meseca.

Pored Bonđornovog, juče je definitivno dogovoren i transfera Rafe Marina iz Real Madrida u Napoli. Talentovani štoper Merengesa nije imao perspektivu u Madridu i ne bi dobio ozbiljniju minutažu, pa je Real odlučio da ga pusti u Napulj. Italijanski klub će za transfer platiti 12.000.000 evra, ali je Real u svom stilu ubacio povratne klauzule. Ako želi da vrati Marina u leto 2026. godine, može to da uradi po ceni od 25.000.000 evra. Već u leto 2027. će cena biti 35.000.000 evra. Ali, i Napoli se zaštitio. U leto 2025. može da duplira visinu Realovih povratnih klauzula ako doplati još 10.000.000 evra. Komplikovano, ali razumljivo za obe strane jer Rafa Marin je veliki potencijal.

Ni tu neće biti kraj Napolijevog zidanja defanzvnog bedema. Konte želi i Marija Ermosa kojem je istekao ugovor sa Atletikom ali igrač traži prevelikih 5.000.000 evra po sezoni kako bi maksimalno naplatio status slobodnog agenta. Blizu je dolazak levog beka Leonarda Spinacole kojem je istekla saradnja sa Romom. Napoli mu nudi dvogodišnji ugovor vredan 1.800.000 evra po sezoni. Konte zida zid u Napulju...


tagovi

Alesandro BonđornoLetnji prelazni rok 2024Rafa Marin

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara