(©AFP)
(©AFP)

Nema dobrih vesti za Partizan iz Belgije: Gent bez pola tima za pet minuta slomio Vesterlo

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.24. | 21:11

Šest novih igrača na terenu u odnosu na revanš sa Silkeborgom – 4:1

Posle dva ispadanja u Evropi ovog leta, najpre iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pa onda i za Ligu Evrope, Partizana čeka treća i poslednja „meč lopta“ za ostanak na međunarodnoj sceni do kraja jeseni. A, na tom finalnom stepeniku čeka ga belgijski Gent, koji neće biti nimalo lak zalogaj za prilično loše crno-bele, naprotiv...

Gent je večeras igrao utakmicu domaćeg prvenstva protiv Vesterloa, koji je u tri kola imao tri pobede i dobio je za pet minuta. I to igrajući sa polovinom novih igrača u sastavu u odnosu na revanš sa Silkeborgom iz četvrtka veče – 4:1.

Izabrane vesti

Trener belgijskog tima Vranken na teren je poslao sastav: Ruf – Fadiga, Torunariga, Vatanabe, Braun – Delorg-Niper – Surdez, Gerkens, Gandelman, Gambor – Fernandes-Pardo.

Na klupi su ostali starteri iz meča sa Dancima: Stefan Mitrović, Kums, Fortuna, Gudjonsen i Din, dok je Korejac Hong u međuvremenu prodat.

Mreže su mirovale do sredine prvog poluvremena, a onda eksplozija Poglavica: za pet minuta postigli su tri gola! Najpre je Gerkens otvorio seriju u 27, nastavio je Fernandes-Pardo u 29. a na tri razlike podigao je Gandelman u 32. minutu.

Šokirani Vesterlo uspeo je da u finišu prvog poluvremena smanji zaostatak pogotkom Sajadmaneša, međutim, dalje od toga nije uspeo.

Imali su gosti u nastavku bolju statistiku, veći posed lopte, više šuteva na gol, međutim, Gent je umešno čuvao rezultat, gledajući da i malo prištedi snagu za put u Beograd, gde će u četvrtak igrati prvi meč protiv Partizana. Na kraju je domaćin došao i do četvrtog gola preko mladog Delora-Nipera za velikih 4:1 i ogromnu injekciju samopouzdanja za duel sa srpskim Parnim valjkom.



tagovi

GentFK PartizanLiga konferencijeVesterlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara