Neko će morati da igra i sa loptom

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 09:53

Derbi 14. kola očekuje nas na Vajt Hart Lejnu, gde Totenhem dočekuje Lester (15.15)

Pogled na tabelu kaže da se sudaraju dva kandidata za titulu. Naravno, daleko je još kraj sezone i samo jedna mala kriza, niz od tri-četiri utakmice bez pobede mogu da survaju i Totenhem i Lester na mesta sa kojih bi trofej bio nemoguća misija. Ali, sada, uoči 14. kola Premijer lige i dalje važe za timove koji imaju kapacitet da se bore za šampionsku krunu.

Zvuči neverovatno da mnogo duže Totenhem čeka na titulu od Lestera, ali kako sada izgleda, Pevci imaju čemu da se nadaju. Možda bi pored onog pehara za prvaka Evrope sa Portom, to bio najveći uspeh u karijeri Žozea Murinja.

Izabrane vesti

Šampionska kruna je san i Brendana Rodžersa. Nije samo san, nego nezalečena rana menadžera Lestera, koji je svojevremeno sa Liverpulom gotovo uhvatio pehar jednom rukom, a onda se sve obrušilo u samom finišu. Ostaće klizanje Stivena Džerarda protiv Čelsija, koje je odvelo tim u poraz, neki simbol za sva vremena tog neuspeha Crvenih i Rodžersa.

Ono što muči menadžera Lestera pred ovaj meč je porazna statistika u okršajima sa timovima koje je predvodio Žoze Murinjo. Naime, Rodžers nikada u karijeri nije pobedio Portugalca. Sedam puta su se njihovi timovi sastajali na terenu i bilans je dva remija i pet Murinjovih pobeda. U pretposlednjem kolu prošle sezone Lester je uživao u posedu lopte na Vajt Hart Lejnu, držao je u svojim nogama 70 odsto i doživeo debakl (0:3) u Severnom Londonu, gde i danas gostuje. Pomenuti meč još jedan je u nizu primera da su Lisice najopasnije kada posed prepuste rivalu.

Sa 28 odsto poseda lopte razbili su Mančester Siti (5:2), sa tek pet procenata više protutnjali Lidsom (4:1), manje inferiorni bili su protiv Arsenala, ali je jedna kontra Undera i Vardija presudila londonskom timu.

Međutim, na identičnim temeljima čitavu sezonu gradi i Murinjo. Striktno defanzivnim pristupom odoleo je na Stamford Bridžu, kontrama srušio Siti i Arsenal, a da je Stiven Bergvajn jednu od dve kontre realizovao, ne bi se pognute glave vratio ni iz grada Bitlsa. Da stvar bude gora, dva boda je zbog refleksa da se povuče posle postignutog gola ispustio i protiv Kristal Palasa kolo ranije, pa i pre toga od Vest Hema i Njukasla.

Zbog toga će biti zanimljivo videti koji će od dva tima preuzeti kontrolu nad utakmicom, barem u pogledu poseda, jer neko će morati da igra i sa loptom. Bilo kako bilo, na kraju će, što je najverovatnije, prevagu doneti kvalitet, a ne kvantitet, odnosno slaviće ko bude nemilosrdniji pred protivničkim golom.

Rodžersov kadar je sve širi. Posle brojnih povreda na početku sezone, ekipa polako postaje kompletna. Doduše, Čaglan Sojundžu i Rikardo Pereira su i dalje van stroja, ali su se u tim vratili Timoti Kastanj, Danijel Amarti i Džoni Evans.

Murinjo ne može da računa na Erika Lamelu i Džafet Tangangu, dok se Geret Bejl nedavno pridružio treninzima, pošto je prethodna dva meča propustio zbog bolesti. Portugalski stručnjak će se ovog popodneva sa dodatnim razlogom uzdati u Harija Kejna, jer osim što je u neverovatnoj formi, Englez je posebno raspoložen protiv Lestera. Naime, na deset mečeva protiv Lisica postigao je 16 golova i upisao dve asistencije.

Rodžers s druge strane može da položi nade u partije svog tima na strani. Lisice su dobili pet od šest dosadašnjih gostovanja u prvenstvu, međutim, protiv Totenhema su na Vajt Hart Lejnu slavili samo jednom u poslednjih šest navrata, pre četiri godine.

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Subota

Kristal Palas – Liverpul 0:7 (0:3)

/Minamino 3, Mane 35, Firmino 44, 68 Henderson 52, Salah 81, 87/

Sautempton - Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Sterling 16/

Everton – Arsenal 2:1 (2:1)

/Holding ag 22, Mina 45 – Pepe 35p/

Njukasl – Fulam 1:1 (0:1)

/Vilson 64p – Riči ag 42/

Nedelja

13.00: (1,80) Brajton (3,45) Šefild Junajted (4,80)

15.15: (2,15) Totenhem (3,40) Lester (3,40)

17.30: (1,80) Mančester Junajted (3,70) Lids (4,40)

20.15: (3,50) Vest Bromvič (3,45) Aston Vila (2,10)

Ponedeljak

18.30: (3,60) Barnli (2,95) Vulverhempton (2,30)

21.00: (1,52) Čelsi (4,30) Vest Hem (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemLester

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara