Paskal Gros i Toni Kros (©Reuters)
Paskal Gros i Toni Kros (©Reuters)

Neki novi Nemci – Gros pokušava da bude kao Kros

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.09.24. | 09:24

Izabranici Julijana Nagelsmana će dočekati Mađarsku u Diseldorfu (subota, 20.45) u 1. kolu Grupe 3 A divizije Lige nacija

Jedno slovo pravi veliku razliku. Posle Evropskog prvenstva reprezentacija Nemačke je ostala bez nekoliko važnih igrača, koji su okončali svoje reprezentativne karijere, a verovatno najbolniji po njih je odlazak Tonija Krosa u penziju. Svi znamo koliki je uticaj imao Kros na igru Pancera, a sada će u njegove kopačke pokušati da uskoči Paskal Gros, vezista Borusije iz Dortmunda. Prvi put u Krosovoj ulozi Gros će se naći ove subote od 20.45 časova, kada će u 1. kolu A divizije Lige nacija Nemci u Diseldorfu ugostiti Mađarsku.

Visoka su očekivanja od 33-godišnjeg veziste, koji ove sezone zaista igra u sjajnoj formi i zaslužio je poverenje koje mu je pružio selektor Pancera Julijan Nagelsman. Na tri meča u dresu Dortmunda zabeležio je tri asistencije, a s obzirom na to da je Gros igrač koji podjednako učestvuje i u defanzivi, nosi deo zasluga za to što su do sada Milioneri primili samo jedan gol. I to nevažan u Kupu Nemačke u pobedi nad Feniks Libekom sa 4:1.

Izabrane vesti

Gros svakako nije rešenje na duge staze, ali mogao bi da vodi Pancere kroz ovaj ciklus do kraja Mundijala 2026. godine. Deo reprezentacije je od prošle godine, ali uglavnom u ulozi Krosove rezerve. Sakupio je ukupno osam nastupa, tri kao starter u prijateljskim mečevima, dok je na Evropskom prvenstvu odigrao samo drugo poluvreme u 1. kolu protiv Škotske.

Paskal će igrati. Neće biti Kros, već Paskal. Ne treba niko da menja Tonija Krosa. I Niklas Filkrug će igrati umesto Ilkaja Gundogana, samo u drugačijoj formaciji. Neće ni on raditi stvari koje je radio Ilkaj. Svako treba da radi ono u čemu je dobar“, kazao je Nagelsman, a potom objasnio široj javnosti u čemu je to Gros dobar:

Gros je izuzetan sa loptom, ima oko za dodavanja iza leđa odbrani. Paskal se ne plaši toga da ima loptu u svom posedu. Potrebno je da želite da bude kod vas da biste napravili nešto sa njom. U Brajtonu je imao za trenera De Zerbija, koji je imao dobre ideje. Razgovori sa Paskalom su zabavni. On je lud za fudbalom, sjajan momak“.



20.45: (1,28) Nemačka (6,75) Mađarska (10,5)


Nemačka je u Grupi 3 Lige nacija, a naslućuje se da ne bi trebalo da ima problema u borbi za četvrtfinale. Analitički gledano, možda joj je ova utakmica sa Mađarima u Diseldorfu odlučujuća, pošto će se sastati još sa Holandijom i Bosnom i Hercegovinom. Sa tri boda ovde završila bi krupan deo posla.

Naravno, i Mađari traže svoju šansu. Pre svega u činjenici da još uvek nismo videli kako igra Nemačka sada, kada u timu više nema Krosa, Gundogana, ali ni Manuela Nojera i Tomasa Milera. Sva četvorica su se oprostila posle kontinentalnog šampionata, na kojem su Panceri zaustavljeni u četvrtfinalu posle produžetaka od strane kasnijeg osvajača turnira Španije.

Nemci i Mađari su inače bili u istoj grupi. Tada su u 2. kolu Panceri slavili sa 2:0, uz gol i asistenciju Gundogana.

Ne možemo da očekujemo istog protivnika kao na Evropskom prvenstvu. Sada će igrati mnogo ofanzivnije. Na EP su se postavili veoma plitko. Zavisiće naravno mnogo i od nas, koliko ćemo da ih uguramo u šesnaesterac. Igraćemo i sa različitim postavkama, mada oni verovatno neće praviti prevelike promene“, procenio je Nagelsman.

LIGA NACIJE (A DIVIZIJA) - 1. KOLO

Subota

GRUPA 3

20.45: (1,28) Nemačka (6,75) Mađarska (10,5)

20.45: (1,20) Holandija (7,75) Bosna i Hercegovina (16,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara