Nikolas Burdiso (©AFP)
Nikolas Burdiso (©AFP)

Nekada ozbiljan štoper, sada pravi menadžerski vuk

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.01.21. | 22:42

Nikolas Burdiso želja Independijentea na poziciji sportskog direktora

Ikao je bio vrhunski igrač, Nikolas Burdiso nikada nije svrstavan u rangu sa najvećim štoperima na planeti, ali bio onaj tip defanzivca koji je mogao da odgovori ozbiljnim zahtevima u velikim klubovima. O tome uostalom govori i činjenica da je imao ozbiljan broj mečeva u dresovima Boke Juniors, Intera i Rome. Ipak, niko u tom trenutku nije mogao da nasluti da ima ozbiljan menadžerski potencijal.

To su spoznali u njegovoj Boki, gde su ga u januaru 2019. godine postavili na mesto sportskog direktora. Tamo se zadržao samo godinu dana, ali upućeni u dešavanja na Bombonjeri kažu da je odradio sjajan posao, da je ozbiljan i vredan, pa je već stekao ozbiljan kredibilitet.

Izabrane vesti

To potvrđuje i intereosvanje još jednog argentinskog velikana, Independijetea, koji u Burdisu vidi naslednika Horha Buručage. To neće biti lagan zadatak za klub iz Aveljanede, s obzirom da je Burdiso sebe video u Evropi, pre svega Rimu i Italiji. Posle odlaska Đanluke Petrakija iz Rome Burdiso je bio u kontaktima sa novim čelnicima kluba, ali letos ništa nije dogovoreno, što u Independijeteu žele da iskoriste.

Burdiso ipak nije jedini kandidat za posao Aveljanedi, ali jeste prioritet. Ukoliko ne bude postignut dogovor čelnici kluba će se okrenuti Brunu Marioniju i Nikolasu Frutosu.


tagovi

Južna AmerikaIndependijenteNikolas Burdiso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara