Nekad ga je Liverpul platio 41.000.000 evra, sad igra za amatere u Četvrtoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 13:07

Endi Kerol u posrnulom Bordou

Bilo je pehara, golova i reprezentativnog statusa. Sad je Endi Kerol došao do nivoa uživanja. Nikad nije bio napadač koji garantuje pogotke u kontinuitetu, ali je uvek delovao kao simpatični fudbaler kome ne zamerate mnogo što ne zna poput poznatijih. Sad već 35-godišnji špic i ne želi da bude poznat, samo hoće da „tera loptu“, makar u Četvrtoj ligi.

Tamo je i završio, pošto je Bordo objavio da je iskusni centarfor poslednje pojačanje slavnog kluba, sada u B grupi Nacional 2 takmičenja, što je zapravo četvrta liga Francuske. Tamo je Kerol stigao posle sezone u Amijenu, u kojoj je postigao četiri gola na 28 utakmica. Njemu pred kraj karijere i nije do pogodaka koliko do ugodnog života, te je nedavno u intervuju za lokalne medije istakao kako mu prija život daleko od Velike Britanije, mimo tabloida, pritiska i prepoznavanja na ulici, da na miru može da sedne sa društvom u kafić i naruči pivo.

Izabrane vesti

Zasluge za realizaciju posle pripisuju se Džonu Vilijamsu, sportskom direktoru Amijena, koji je Kerola prošlog leta doveo u Francusku, a u dobrim je odnosima sa posrnulim Žirondincima i pomagao im je tokom leta u turbulentnom periodu. Tako i sad, nezvanično, bez naknadne i(li) funkcije, Vilijams je usmerio nekadašnjeg napadača Njukasla, Liverpula, Vest Hema, Redinga, Vest Broma na novu adresu.

Iako se prvo govorilo da bi Bordo mogao čak i da prestane da postoji, to se nije desilo. Usled ogromnih finansijskih nedaća, klub je administrativnim putem, iako je završio Drugu ligu u sredini tabele, proglasio bankrot i prebačen je na amaterski nivo, u četvrti rang, pa u njemu igraju mahom entuzijasti ili veterani.

Među njima i Kerol. Na vrhuncu karijere Liverpul ga je platio Njukaslu januara 2011. čak 41.000.000 evra, što je i za današnje prilike veliki novac. Sa Svrakama je Endi bio deo tima koji je pobedio u Čempionšipu, sa Liverpulom trijumfovao u Liga kupu, za reprezentaciju je igrao devet puta, u Premijer ligi skupio skoro 250 utakmica...


tagovi

Endi KerolBordoFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara