Nekad Čelsi, Liverpul, Inter... Danas Čempionšip

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 13:09

Nakon 15 godina Nigerijac opet u drugoligaškom fudbalu

Prelazni rok u Engleskoj je odavno završen, ali za slobodne igrače je pijaca i dalje otvorena.

Situaciju je iskoristio drugoligaš Luton i doveo zvučno pojačanje. Novi član popularnih Šeširdžija je postao Viktor Mozes.

Izabrane vesti

Iskusni Nigerijac je došao kao slobodan igrač nakon isteka saradnje sa moskovskim Spartakom i parafirao ugovor do kraja sezone.

„On je neko ko nam zaista može doneti kvalitet. Igrao je u toliko različitih klubova i kod toliko različitih trenera, pa može taktički mnogo da doprinese“, rekao je Lutonov trener Rod Edvards.

Mozes je karijeru počeo u Kristal Palasu sa kojim je dve i po godine igrao u Čempionšipu, da bi potom još toliko igrao za Vigan u Premijer ligi. U leto 20212. ga je od Vigana kupio Čelsi, ali je posle samo jedne sezone počeo da ga šalje na pozajmice. Prvo u Liverpul, pa u Stouk i na kraju u Vest Hem.

Život mu se promenio kada je na klupu Plavaca stigao Antonio Konte. Nigerijac je oduševio Italijana na pripremama i zacementirao se u startnoj postavi u sezoni kada su Plavci osavjali poslednju premijerligašku titulu. Dve godine je bio standardan kod Kontea, ali odlaskom Italijana je opet postao višak na Stamford Bridžu. Otišao je na pozajmicu u Fenerbahče koja je nakon godinu dana prekinuta posle novog Konteovog poziva.

Italijan ga je doveo u Inter gde je proveo šest meseci da bi usledila pozajmica u moskovski Spartak. Ruski klub ga je nakon godinu otkupio za 5.000.000 evra i još tri godine je igrao za njih. Sve do ovog leta kada je ugovor istekao.

Nije imao mnogo atraktivnih ponuda i na kraju je prihvatio da se posle 15 godina prvoligaškog fudbala vrati u Čempionšip gde Luton ne stoji dobro i ima samo jedan bod nakon četiri kola.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Viktor Mozes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara