Radost fudbalera Jedinstva
Radost fudbalera Jedinstva

Neka se Ub sprema za feštu, Inđijin kiks sezone, goreće u Smederevu narednog vikenda

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 19:28

Jedinstvo na pragu plasmana u Mozzart Bet Superligu Srbije, Smederevci i Tekstilac će u direktnom duelu odlučivati o putniku u baraž

Kada je Jedinstvo iz Uba pre dvadesetak dana vezalo nesrećne poraze od OFK Beograda i Inđije, delovalo je da gubi dah u trci za plasman u Mozzart Bet Superligu Srbije. Konkurencija je tada beležila bolje rezultate i odmicala, a Ubljanima je visio i baraž.

Ali, usledile su mnogo važne pobede preokretima protiv Tekstilca i Grafičara kojima se Jedinstvo podiglo i danas je trećim vezanim trijumfom protiv Mačve (2:1) došlo na korak od plasmana u elitni rang srpskog fudbala. Prvi put u istoriji. Grad koji je dao Dragana Džajića, Dušana Savića, Nemanju Matića i još neka zvučna fudbalska imena se nalazi pred istorijskim uspehom. Ako u narednom kolu pobede Radnički u Sremskoj Mitrovici, teoretski će osigurati plasman u Superligu Srbije. Ako i ne pobede, imaju u poslednjem kolu popravni kod kuće protiv Smedereva. Možda im čak ni ta pobeda neće biti neophodna ako Inđija ne pobedi u oba meča do kraja.

Izabrane vesti

Iako lišena takmičarskih motiva jer je daleko i od borbe za baraž, Mačva je danas igrala maksimalno motivisano i ozbiljno pa Ubljani nisu imali lak posao kao što se moglo očekivati. Ipak, kvalitet je na kraju presudio jer je Jedinstvo objektivno jači tim.

Od prvog minuta su domaći vršili jak pritisak i tek posle destek minuta igre su Šapčani uspeli malo da se opuste i zaprete. Jedinstvo je najbolju šansu imalo već nakon 20 minuta igre kada je Andrija Marković izbacio loptu sa gol-linije ispred Karikarija.

Upravo su brzonogi Karikari i Zubeiru bili najveći aduti domaćih i najveće pretnje po gol Mačve. Zubeiru je u 29. minutu iznudio i penal koji su videli svi na stadionu osim sudije Đokića pa je Jedinstvo ozbiljno oštećeno tom odlukom. Gosti su pretili uglavnom iz prekida ili šutevima sa distance, a Jedinstvo je do zasluženog vođstva stiglo u 43. minutu utakmice. Karikari je pobegao po levom krilu i servirao na peterac asistenciju za iskusnog Jovana Stojanovića koji je dobro reagovao i pogodio.

Domaći su u dobrom raspoloženju završili prvo, a u još boljem otvorili drugo poluvreme. Nakon loše intervencije gostujućeg fudbalera Vraštanovića, Zubeiru je bio na pravom mestu na gol-liniji i gurnuo loptu u mrežu za 2:0.

Zaigrala je Mačva mnogo ofanzivnije posle toga, više napadala ali je gol Stanojevića u dubokoj nadoknadi vremena bio dovoljan samo da se ublaži poraz.

Dva kola pre kraja, Jedinstvo čvrsto drži drugu poziciju na tabeli Mozzart Bet Prve lige Srbije sa četiri boda više od Inđije koja je danas napravila ogroman i verovatno nenadoknadiv kiks protiv komšija iz Sremske Mitrovice. Iako su domaćinu bodovi bili neophodni, rasterečeni gosti su odoleli, odigrali 0:0 i verovatno ubili nadu Inđije o direktnom plasmanu u Superligu. Šansu utakmice je Inđija imala posle kornera u nadoknadi vremena kada su golman Ostojić i prečka zajedničkim snagama sprečili trijumf domaćih.

Dobre vesti za Inđiju su makar da Tekstilac nije pobedio Grafičar. U Odžacima je bilo 1:1 pa Tekstilac više nema šanse za direktan plasman u Superligu a Inđija u poslednja dva kola protiv Mačve i Grafičara može makar da osigura baraž.

Za drugu poziciju koja vodi u baraž, Tekstilac i Smederevo imaju podjednake šanse nakon današnje pobede Oklopnika na Karabumi protiv OFK Beograda (1:0). Autogol crnogorskog veterana Nikole Vujadinovića je poklonio minimalan trijumf Smederevcima i ostavio ih u igri za plasman u viši rang.

U narednom, pretposlednjem kolu, Smederevo dočekuje Tekstilac i biće to direktan duel za overu plasmana u baraž. Utakmica u koju će, i jednima i drugima, stati cela sezona. 

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE - plej-of (35. kolo)

Jedinstvo - Inđija 2:1 (1:0)

/Stojanović 43, Zubeiru 59 - Stanojević 90+5/

OFK Beograd - Smederevo 0:1 (0:0)

/Vujadinović 53/

Inđija - Radnički Sremska Mitrovica 0:0

Tekstilac - Grafičar 1:1 (1:1)

/Ukačukvu 33 - Ajdar 5/



tagovi

Jedinstvo UbMačva ŠabacGrafičarOFK BeogradTekstilac OdžaciSmederevoRadnički Sremska MitrovicaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara