Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Nejmar o noćnom provodu: Izlazim kad sutra ne treniram, da ne pazim, ne bih trajao 12 godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 09:44

Stalne priče o nesportskom životu van terena počele su da nerviraju asa Pari Sen Žermena

Slične priče prate skoro svakog fudbalera iz Brazila. U najfudbalskijoj zemlji sveta znaju lopte, ali znaju i kako da se provode. Nejmar nije izuzetak. I nije tajna da voli da se opusti. Ali mu smeta kad čuje ljude kako pričaju da vodi nesportski život van terena. U intervjuu za Jutjub kanal Fui Clear otvoreno pita: da je tako, da li bi mogao da traje već 12 godina na vrhunskom nivou?

Izabrane vesti

Govorim o poštovanju. Ljudi pričaju: ’A, Nejmar ne vodi računa o sebi, Nejmar ovo, Nejmar ono’. Kako onda trajem 12 godina na vrhu ako ne pazim na sebe? To niko ne ume da mi objasni“, brecnuo se Brazilac.

21.00: (1,38) PSŽ (5,20) Lil (9,00)

Priznaje da voli da izađe ponekad ali...

Znam da se brinem o sebi. Imamo fizioterapeuta, imam kondicionog trenera, suštinski su 24 sata sa mnom. Zbog čega? Tek onako?“, ironičan je Nejmar dodajući da ne izlazi on toliko često, nego da je problem to što uvek sretne nekog vrlo poznatog, medije preplave te fotografije i onda se piše da je “noćna ptica“.

Izlazim kad mogu, kad je moguće, kad znam da sutra nemam trening. Neću ni da prestanem. Šta je tu problem? Sudite o meni na osnovu onoga što radim na terenu. Kritikujte ako treba. Ali šta radim van terena...“, poručuje Nejmar kritičarima.

Ne krije ni da je grešaka bilo. I na terenu.

Grešio sam. Mnogo toga bih promenio da mogu da vratim vreme. Ali zrelost polako stičeš. A ni sa 30 godina nisam potpuno sazreo”.

Sada je ipak na vrhuncu i u Parizu očekuje da u tandemu sa Kilijanom Mbapeom i Lionelom Mesijem osvoji sve što se može. On sam je uveren da je to izvodljiivo samo traži vreme da se sve kockice poslože. Ali njegov lični cilj broj jedan je – trofej za prvaka sveta sa reprezentacijom Brazila na Mundijalu 2022. Zato ga raduje i što Vinisijus i Rodrigo dobijaju sve bitnije uloge u Realu.

Imamo dobar tim, dobrog selektora, mislim da će predstojeće Svetsko prvenstvo biti turnir iznenađenja. Biće mnogo teško osvojiti ga. A to je moj najveći san”.

Istina, ovaj Titeov Brazil nije onaj Brazil na koji smo navikli. Nema tu posebne lepote, traži se rezultat.

Fudbal se promenio. Imamo igrače koji su na vrhu Evrope, ali su drugačiji tip fudbalera od onih koje smo imali u prošlosti. A i fudbal se promenio, teško je praviti poređenja. Danas, ako igraš lepo – traže ti pobedu. Ako pobeđuješ – traže ti da igraš i lepo. Nemoguće je svima ugoditi”, završava Nejmar.


tagovi

Nejmar

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara