Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Nejmar neće igrati do leta, Al Hilal briše Brazilca iz registracije

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 18:42

U prvoj sezoni ostaće na pet odigranih utakmica i jednom datom golu

Nisu mogli crnje da proteknu prvi meseci Nejmara u Saudijskoj Arabiji, a po svemu sudeći ni godina. Stradali su mu ligamenti kolena dok je u reprezentativnom dresu igrao protiv Urugvaja u Montevideu, najavljena je šestomesečna pauza, a najverovatnije završio je sezonu!

Brazilac je trebalo da odsustvuje sa terena do aprila, možda i malo duže. Ali, prvobitno je bilo u planu da ritam hvata kroz saudijski šampionat i bude tu za najvažnije bitke, da bude od pomoći timu u borbi za titulu. Od toga, sve je izvesnije, neće biti ništa, jer je plan Al Hilala da ga izbriše iz liste registrovanih igrača.  

Izabrane vesti

Kao i većina bogataša sa Bliskog istoka, i Al Hilal je ispunio normu za strance. U Saudijskoj Arabiji najviše osmorica inostranih igrača mogu da budu prijavljeni, a u timu Žorža Žezusa to su: golman Jasin Bono, Kalidu Kulibali, Ruben Neves, Sergej Milinković Savić, Delgado de Oliveira, Malkom, Aleksandar Mitrović i Nejmar. I namerava još da se pojačava.  

Portugalski trener je evidentirao najveći problem, označio je poziciju levog beka kao najkritičniju i na zimu želi da izađe na tržište. Skidanjem Nejmara sa liste registrovanih igrača otvorio bi se prostor za angažovanje igrača koji bi mogao da donese sigurnost klubu iz Rijada na levom boku.  

Bude li tako, a sva je prilika da hoće, najskuplji igrač arapskog fudbala će prvu sezonu u saudijskom timu završiti sa učinkom od jednog gola i tri asistencije na pet utakmica. Uložio je Al Hilal čak 90.000.000 evra samo za transfer Brazilca i za sada premalo dobio.  

Nejmaru će prva godina na Bliskom istoku praktično propasti i da sve bude gore pitanje je hoće li kroz individualne treninge, kao i timske, a bez ijedne utakmice, dočekati Kopa Ameriku u optimalnoj formi. Proživljava pravi košmar...



tagovi

NejmarAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara