Bonučijevo pitanje navijačima: Ne znam šta ste očekivali, ako je ovo razočaravajuće?

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 22:18

"Na vrhu smo tabele u prvenstvu, igramo polufinale Kupa Italije i osminu finala Lige šampiona...", poručuje se iskusni defanzivac

Štoper Juventusa Leonardo Bonuči smatra da je aktuelna sezona prilično zadovoljavajuća za njegov tim, koji je još uvek u otvorenoj borbi za sve trofeje u takmičenjima u kojima se nalazi.

Sa tim se ipak ne slaže većina navijača Stare dame, koja ima mnogo zamerki na igru koju pruža sastav Mauricija Sarija.
"
Na vrhu smo tabele u prvenstvu, igramo polufinale Kupa Italije i osminu finala Lige šampiona, tako da ne znam šta su ljudi očekivali, ako je ovo razočaravajuće?", pita se Bonuči.

Izabrane vesti

Juventus u sredu igra prvi meč osmine final Lige šampiona sa Lionom.
"
Ovo je još jedna faza sezone, koja počinje sada. Dočekujemo je sa velikim entuzijazmom i željom da na svim frontoima idemo do kraja. Imam dobre uspomene u ovom gradu, kako u dresu Juventusa, tako i u dresu reprezentacije. Ovo je pravo mesto da pokažem da je Juventus pravi u ključnim momentima".

Svake godine navijači tvrde da je ovo najjača ekipa Juventusa, koja mora da post koji u Ligi šampiona traje od 1996. godine.
"
Godina za koju sam zaista mislio da će biti osvajačka jeste 2016. kada nam je protivnik bio Bajern u osmini finala. Osećali smo se nadmoćno. Kada smo stigli dva gola prednosti u Torinu, a onda imali dva gola prednosti u revanšu. U tom momentu smo se osećali nepobedivo. Danas imam osećaj samopouzdanja i pozitivniosti. Spremni smo za finalni sprint u svim takmičenjima".

Ovo je prva evropska sezona sa Sarijem, koji je nasledio Alegrija koji je u dva navrata igrao finale.
"
Prošle sezone su odlučivali detalji u Ligi šampiona. Verujem da smo svi, pojedinačno i kao tim sazreli u pristupu, stekli više iskustva. Takođe, igramo na drugačiji način i pripremamo se za utakmice. Stvari koje radimo na treninzima se isplaćuju tokom utakmice, sada nam je lakše. Ono što traži sadašnji trener u osnovi je suprotno od onog što je radio prethodni trener. Obično su bile situacije "jedan na jedan". Sada se više radi o organizovanoj igri celog tima. Morate da trenirate dosledno da biste to postigli. Igranje na svaka tri dana otežava, ali započeli smo ovo takmičenje sa pozitivnim stavom, svesni poteškoća koje nas očekuju".

Povratak Đorđa Kjelinija stigao je u ključnom trenutku.
"
Mnogo se promenilo, mnogo. Ne volimo samo da igramo fudbal, već i da razgovaramo tokom utakmice, komuniciramo sa saigračima i pomažemo mčađim igračima da naprave prave pokrete, ostanu u liniji. Lakše je kada to radimo nas dvojica. Sa De Lihtom pričam na Engleskom, dok on uči Italijanski. Nije baš isto, ali poboljšavamo našu komunikaciu. Kada je Đorđo tu onda možemo da ubzamo proces", iskren je Bonuči.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara