Soligorsk uzvratio brejkom i poravnao na 1:1 u seriji

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.03.20. | 19:35

Minskije Zubri u drugom rangu vratio brejk protiv mladog tima Belorusije

Maestralna je bila Junost iz Minska na prvom meču finalne serije sinoć. Pobedom od 5:1 činilo se da su jasno stavili na um Soligorsku koliko će teško biti uzeti brejk u prestonici Belorusije. Ali ovi su to izgleda izuzetno ozbiljno shvatili i već u drugom meču su uspeli da "uzmu" pobedu na gostujućem terenu. Tim iz Soligorska danas je slavio rezultatom 2:3, te tako poravnao rezultat u seriji na 1:1.

Ni rano vođstvo Junosti preko Danila Bokuna nije poremetilo Soligorsk. Gosti su samo 15 sekundi kasnije poravnali rezultat preko Ilje Kamboviča i sa nerešenim rezultatom ušli u drugu trećinu.

Izabrane vesti

Tamo je vođena izuzetno velika borba. Junost je imala inicijativu, ali kao da ih je naglo u tome prekinuo gol Danila Karabana, koji je doveo Soligorsk u nenadano vođstvo. Sa golom viška, gosti su ušli u poslednjih 20 minuta igre.

Naravno, Junost se svojski trudila da rezultat vrati u egal, ali je u toj nameri zapravo samo primila još jedan gol. Danil Karaban povisio je na 1:3 i time doveo Soligorsk na ivicu pobede. Domaći su do kraja meča uspeli samo da smanje na 2:3 preko Mihaila Stefanoviča, ali ne i da dođu do produžetka ili pobede.

Što se drugog ranga u Belorusiji tiče, i tamo je u toku finalna serija između tima Belorusije do 17 godina starosti i Minskije Zubrija. Gosti su danas uspeli da vrate brejk, koji su mlade nade uzele u prvom meču, te da tako povedu sa 2:1 u seriji – 2:5.

Nakon nerešenog rezultata (1:1) koji je viđen nakon uvodnih 20 minuta, Minskije je preuzeo potpunu kontrolu u drugom periodu. Gosti su postigli čak tri gola, a istovremeno zatvorili sve prilaze golu, što je bilo dovoljno za pobedu. Poslednja trećina donela nam je samo isto ono što smo videli u prvom delu, po jedan gol u obe mreže.

BELORUSIJA 1 – FINALE

Subota
Junost Minsk – Soligorsk 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
/Bokun 10, Stefanovič 55 – Kambovič 10, Karaban 33, 48/

BELORUSIJA 2 – FINALE

Subota
Belorusija M17 – Minskije Zubri 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara