Emilijano Buendija (AFP)
Emilijano Buendija (AFP)

Nedeljkoviću 90 minuta, veliki povratak Emilijana Buendije

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 23:15

Aston Vila se mučila protiv trećeligaša

Pogledao je Aston Vilu žreb da u šesnaestini finala Liga kupa Engleske igra protiv trećeligaša Vikomba, ali na terenu to nije izgledalo tako lako kao što se očekivalo.

Vilin trener Unaj Emeri je promešao karte, dao šansu nekim rezervistima, a Vila je uz dosta muke slomila otpor žilavog domaćina i trijumfom 2:1 se plasirala u osminu finala.

Izabrane vesti

Priliku od prvog minuta je posle skoro mesec dana dobio talentovani srpski defanzivac Kosta Nedeljković na desnom boku i dobro odradio posao. Na levom krilu je debitovao 18-godišnji Kejdan Jang, u štoperskom paru sa Bogardeom počeo 20-godišnji Holanđanin Sil Svinkels koji je do večeras imao samo 15 minuta seniroskog fudbala, na golu je bio rezervni čuvar mreže Džo Gauči, ali ostatak tima su činila poznata imena. U startnoj postavi prosečne starosti od 20 godina i šest meseci, ubedljivo najstariji je bio 30-godišnji Ros Barkli. Počeli su i velika pojačanja Amadu Onana i Jan Matsen, Jamajkanac Lion Bejli, kolumbijsko čudo Džon Duran, a kapitensku traku je poneo Emilijano Buendija.

I golom obeležio veliki povratak na teren!

Buendija je celu prošlu sezonu propustio zbog teške povrede, ove sezone mu je Emeri ukupno dao desetak minuta sa klupe, da bi se večeras konačno kako treba vratio fudbalu. Argentinski as bi mogao da bude najveće pojaćčanje Vile u ovoj sezoni i da pokaže zašto je pre tri godine plaćen skoro 40.000.000 evra kao najskuplje pojačanje u dostadašnjoj istoriji kluba.

Ipak, ni ovako jak sastav Vile nije oduševio. Duran je već posle 30 sekundi imao veliku šansu, izašao sam na golmana Ravizolija, ali je šutirao pored gola. Pretio je Vikomb, nije se uplašio, pa je Gauči ispod prečke nakon desetak minuta vadio šut Lubale. Imao je i Bučer opasan šut koji je izblokirao Bogarde... Vikomb je bio baren ravnopravan u prvom poluvremenu.

Konačno, u 55. minutu je Vila načela trećeligaša. Mladi Jang je sjajno prošao po levom krilu i centrirao, loptu je zakačio neko od domaćih defanzivaca i ona je pala na glavu Buendiji koji ju je vratio pod prečku Ravizolijevog gola. Veliki gol za argentinskog majstora.

Usledila je gomila izmena na obe strane, Emeri je dao šansu još nekim mladim igračima, a domaći trener ubacio u napad sve što je imao. Jedan od aduta mu je bio veteran Garet Mekliri koji se u nastavku propisno ispromašivao, a kazna je usledila u 95. minutu kada je Duran iznudio i dao penal.

Dva gola prednosti nisu bila zaslužena i pravda je zadovoljena u nadoknadi vremena kada je Ričard Kone postigao počasni gol za Vikomb.



tagovi

Emilijano BuendijaKosta Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara