Džek Griliš i Kosta Nedeljković (©AFP)
Džek Griliš i Kosta Nedeljković (©AFP)

Nedeljković slavi punoletstvo u Subotici - na terenu: Nebitno mi je da li igram protiv Griliša ili nekoga iz Superlige...

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 14:46

“Mislim da se to primeti i na terenu. Fokus je na osvajanju titule. Najbolji smo tim u Srbiji i pokazaćemo to“, kaže desni bek crveno-belih pred gostovanje Spartaku

Utakmica 19. kola Mozzart Bet Superligr protiv Spartaka za mnoge fudbalere Crvene zvezde biće kao i svaka druga prvenstvena, ali ne i za Kostu Nedeljkovića, budući da će na dan meča u Subotici proslaviti - punoletstvo.

Momak rođen 2005. godine jedan je od značajnijih Zvezdinih ’dobitaka’ u aktuelnoj sezoni. Barak Bahar mu je u nedostatku opcija kraj desne aut-linije ukazao poverenje i nije se pokajao, te je 17-godišnji đak crveno-belih za prvi tim već upisao 16 utakmica u svim takmičenjima. I nikako ne bi bilo iznenađenje da u subotu zaigra od starta protiv Spartaka. A, kad je sudbina već namestila da 18. rođendan proslavi na terenu, ima golobradi defanzivac i želju. Skromnu – tri boda na severu Srbije.

Izabrane vesti

"Simbolično je baš da igramo u subotu kada punim 18 godina, ali volim fudbal i mislim da u svakom trenutku mogu da obujem kopačke i istrčim na teren. Drago mi je što ću rođendan provesti na terenu. Ovo je sigurno jedna od najvažnijih utakmica u Superligi u dosadašnjem delu sezonu, jer gostujemo dobroj ekipi u momentu kada je egal sa bodovima što se tiče večitog rivala, i samo par dana ranije u odnosu na derbi. Nadam se punim tribinama u Subotici, jer nam je mnogo lakše da pokažemo šta znamo kada čujemo pesmu naših navijača. Nemam sumnje da će biti ponovo naš 12. igrač i pozivam i ovom prilikom publiku da dođe i podrži nas. Želimo da sa dva dobra rezultata odemo na pauzu", rekao je Nedeljković u izjavi za klupski sajt.

U Ligi šampiona pak nisu bili onakvi kakvi su se očekivali, Zvezda je osvojila samo jedan bod, ali su Nedeljkoviću dueli sa najjačim evropskim timovima pomogli na polju iskustva i samopouzdanja. Odigrao je četiri meča i pokazao da može da se nosi sa igračima poput Džeka Griliša sa kojim je u sredu uveče vodio borbu na stadionu Rajko Mitić.

"Drago mi je što igram bez straha, to mi je lično najveća satisfakcija, nema sumnje da je Liga šampiona veliko iskustvo za mene. Ne pravim razliku da li je preko puta mene Griliš ili bilo koji fudbaler iz Superlige, mislim da se i to primeti na terenu. Pričamo i mi mlađi između sebe da je to nešto što svi zajedno nosimo iz Zvezdine škole, jer smo rasli tako što su nas učili da ne smemo nikad da se plašimo. Mislim da je čitav tim odigrao bez straha i da nam je falilo malo više sreće da se neke utakmice završe u našu korist. Sada je to iza nas, a fokus je na osvajanju titule. Najbolji smo tim u Srbiji i pokazaćemo to", uverava Nedeljković.



tagovi

Kosta NedeljkovićFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara