Simone Inzagi daje instrukcije igračima (©Reuters)
Simone Inzagi daje instrukcije igračima (©Reuters)

Nedelja u Seriji A: Vučica je redovna Inzagijeva mušterija, Stankovićeva šansa za debi na golu

Vreme čitanja: 6min | ned. 20.10.24. | 12:34

Derbi na Olimpiku, Roma – Inter (20.45) u epicentru današnjeg programa u Seriji A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč osmog kola Serije A se igra večeras na Olimpijskom stadionu u Rimu. Inter ima obavezu da nastavi pobedničku seriju započetu pre oktobarske pauze u prvenstvu. a Roma mora, uz dobru igru, da izbegne poraz kako ne bi ponovo krenuo tam-tam o smeni Ivana Jurića i povratku Danijelea De Rosija. Torino u Kaljariju bez kapitena Duvana Zapate i Ivana Ilića traži pobedu posle dva uzastopna poraza sa Vanjom Milinkovićem Savićem u ulozi zamenika kapitena. U Veneciji se šuška da bi Filip Stanković ovog popodneva mogao da debituje u Seriji A, dok su dvojica Srba u Atalanti, Lazar Samardžić i Vanja Vlahović najavljeni kao rezerve.

Izabrane vesti

Trener Rome Ivan Jurić je imao dve nedelje da pripremi taktiku protiv Intera na Olimpoijskom stadionu gde Đalorosi ne znaju za pobedu nad gostima iz Milana od 2016. godine. Optimizam u Trigoriji su podgrejali oporavak Paula Dibale i činjenica da Artjom Dovbik može da igra uprkos malom problemu sa kolenom.

U Večnom gradu je vrlo rašireno uverenje da Roma može da pobedi samo ako Dibala odigra meč na visokom nivou. Argentinac u ovom šampionatu nije još uvek postigao gol iz igre, jedini pogodak je stigao sa bele tačke protiv Udinezea. Računa se i na Dibalin ponos budući da je bio “zaveden i ostavljen” od Intera pre dve i po godine jer su Marota, Auzilio i Inzagi preferirali tada Lukakua Argentincu.

Osim Dibale, iznenađenje Jurića za Inzagija bi mogla da bude promena formacije iz 3-4-2-1 u 4-3-2-1 ili kretivna personalna rešenja, poput ubacivanja Ermosa u tročlanu defanzivnu liniju i pomeranje Anhelinja na levi bok u veznu liniju.

Simone Inzagi otkako je preuzeo Inter uvek je odneo sva tri boda sa Olimpika u mečevima sa Romom, a u dvobojima sa Jurićem samo je jednom položio koplje. Nerazuri neće moći da računaju na Aslanija i Zjelinskog što limitira alternativna rešenja u veznoj liniji gde ostaje jedina dilema između Barele i Fratezija.

Inače, Davide Fratezi je veliki žal Rome koja ga je olako pustila, dok je bio u juniorima da bi dovela Defrela iz Sasuola. Zatim su Đalorosi propustili dve prilike da vrate reprezentativca Italije i danas se gorko kaju jer Juriću upravo nedostaje profil igrača kakav je Fratezi.

Kao što se najavljivalo, Inter će večeras igrati sa najjačom postavom. dok će Inzagi odmarati prve linije protiv Jang Bojsa u Bernu za tri dana u Ligi šampiona budući da je sledećeg vikenda na programu Derbi Italije na San Siru.

Inter je u poslednjih osam godina postao noćna mora Rome. Đalorosi su izgubili od Nerazura sva tri poslednja meča na Olimpiku u prvenstvu, a dosada nisu nikada doživeli četiri vezana neuspeha protiv milanskog kluba u Rimu. Štaviše, na poslednjih osam suočavanja u Seriji A, Roma je samo dva puta izbegla poraza a jedinu pobedu je ostvarila na San Siru.

Rimljani su u seriji od 24 utakmice na kojima je redovno postizala gol na stadionu pored Tibra i večerašnji duel obećava puno pogodaka jer je Inter istovremeno tim kome je Roma najviše puta tresla mrežu (232). ali i od koga je primila najviše vadila loptu iz mreže (298). I danas se pamti spektakularni meč od pre 25 godina na Olimpijskom stadionu završen rezultatom 4:5. Inter uz Atalantu ima najefikasniji napad u Seriji A.

Kuriozitet je da je Inter postigao najviše golova u ovoj sezoni u prvih 15 minuta (četiri), dok Romi još uvek nije pošlo za rukom da zatrese protivničku mrežu u prvih četvrt sata igre.

ROMA 3-4-2-1: Svilar - Mančini, Endika, Anhelinjo (Ermoso) - Čelik, Kone, Kristante, Zalevski (Anhelinjo) - Dibala, Pelegrini - Dovbik

INTER 3-5-2: Zomer - Pavar, Ačerbi, Bastoni - Darmjan, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko - Tiram, Lautaro Martinez

KALJARI - TORINO (18.00)

Meč na Sardiniji će biti prvi nastup Torina bez kapitena Duvana Zapate za koga je sezona već završena. Kapitensku traku će preuzeti Karol Lineti, a njegov zamenik će biti Vanja Milinković-Savić. Torino je došao u Kaljari prilično oslabljen. Na listi povređenih je završio i Ivan Ilić. Srpski reprezentativac ima mišićne probleme i moraće da odsustvuje najmanje desetak dana. Pored njega i Zapate, trener Vanoli ne može da računa i na Šursa, Savu, Sosu, dok je Maripan suspendovan zbog crvenog kartona protiv Intera.

Kaljari se sa poslednja dva gostovanja vratio sa prvom pobedom u ovom prvenstvu (Parma) i bodom velikim kao kuća protiv Juventusa. Nikola i njegovi momci žele da daruju svojim navijačima i pobedu na domaćem terenu koje nedostaje u Seriji A budući da su u Kupu Italije savladali Kremoneze.

------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Gosti su, za razliku od domaćina koji je digao glavu u poslednja dva kola, doživeli dva uzastopna poraza, ali ona nisu toliko alarmantni jer su protivnici bili Lacio i Inter. Eventualni neuspeh večeras protiv Kaljarija bio bi mali znak za uzbunu u Torinu.

Kaljari i Torino imaju veoma uravnotežen odnos rezultata od 2018. godine: tri pobede Sarda, dve Granata i pet remija. Međutim, Torino se vratio čak pet puta kući pevajući sa poslednjih osam gostovanja, uz dva remija i samo jedan poraz. Domaćin ima veliki problem da se pokrene u Seriji A. Tim Davida Nikole je postigao samo dva gola u prvom poluvremenu u ovom prvenstvu i to oba posle 30. minuta.

Pažnja na škotskog napadača Adamsa. Povreda Zapate je Škotu otvorila širom vrata startne postave. On je već postigao tri gola od kojih dva ulazeći s klupe, a od večeras će sa Sanabrijom činiti startni tandem Granata.

KALJARI 4-2-3-1: Skufet - Zapa, Mina, Luperto, Auđelo - Makumbo, Adopo - Zortea, Gaetano, Luvumbo - Pikoli

TORINO 3-5-2: Milinković - Valukijevič, Koko, Mazina - Vojvoda, Vlašić, Lineti, Riči, Lazaro - Sanabrija, Adams

VENECIJA - ATALANTA (15.00)

Čini se da je gol Lazara Samardžića protiv Bolonje u finišu utakmice na Dal’Ari razgoropadio Atalantu budući da su Šahtaru dali tri gola u Ligi šampiona a Đenovi čak pet u Seriji A.

Tim iz Bergama ima velike probleme sa povredama. De Ron će ponovo morati da se žrtvuje i da igra u defanzivnoj liniji jer su pored Skalvinija u ambulanti završili Toloi, Kosunu i Kolašinac. Njima treba dodati i Brešaninija, ali odsustvo italijanskog reprezentativca je manje bolno budući da u toj ulozi Đan Pjero Gasperini ima nekoliko veoma validnih rešenja.

Samardžić bi prema najavama trebalo da počne meč na klupi i sedeće pored Vanje Vlahovića koji bi mogao da dobije novu šansu, odnosno par minuta u završnici meča. Gasperini je orjentisan da pošalje na teren trozubac De Ketelar - Retegi - Lukman. Nije isključeno da Kvadrado bude iznenađenje pošto Gasperini želi da rasporedi snage imajući u vidu meč sa Seltikom u Ligi šampiona za tri dana.

U Laguni bi mogao, konačno, da debituje Filip Stanković na golu Venecije pošto Joronen nije bio na visini zadatka u prvih sedam kola i sin Dejana Stankovića je spreman da iskoristi šansu i konačno debituje u Seriji A.

Atalanta je izašla kao pobednik u svih pet prethodnih okršaja sa Venecijom. Tim iz Bergama ima dužu seriju uspeha samo protiv Parme, šest vezanih pobeda. Naruku domaćina ne ide ni podatak da Venecija nije uspela da veže dve pobede na svom stadionu u Seriji A od 2000. godine kada je na klupi sedeo Lučano Spaleti, a na terenu igrao Alvaro Rekoba.

Mateo Retegi će pokušati da stigne ili čak obori rekord Luke Tonija koji je u svojoj debitantskoj sezoni u dresu Fjorentine postigao devet golova na osam mečeva. Centarfor Boginje je na kvoti sedam golova nakon sedam mečeva.

VENECIJA 3-4-2-1: Joronen (Stanković) - Idzes, Svoboda, Šverko - Kandela, Nikolusi Kavilja, Dankan, Haps - Oristanio, Buzio - Pohjanpalo

ATALANTA 3-4-3: Karneseki - De Ron, Hijen, Đimšiti - Belanova, Pašalić, Ederson, Ruđeri - De Ketelar, Retegi, Lukman

SERIJA A – 8. KOLO

Subota

Đenova - Bolonja 2:2 (1:1)

/Pinamonti 73, 85 - Orsolini 37, Odgor 56/

Komo - Parma 1:1 (0:1)

/Pas 45 - Boni 20/

Milan - Udineze 1:0 (1:0)

/Čukvueze 13/

Juventus - Lacio 1:0 (0:0)

/Hila 85ag/

Nedelja

12.30: (6,00) Empoli (3,80) Napoli (1,67)

15.00: (3,20) Leče (3,40) Fjorentina (2,40)

15.00: (6,00) Venecija (4,00) Atalanta (1,65)

18.00: (2,80) Kaljari (3,05) Torino (2,70)

20.45: (4,40) Roma (3,50) Inter (1,85)

Ponedeljak

20.45: (2,35) Verona (3,20) Monca (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Inter MilanInterRomaSerija ASimone InzagiVenecijaFilip Stanković

Obaveštavaj me

Inter
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara