Ne smemo da budemo licemerni, nego da stanemo iza Njegoša kao Holandija iza De Lihta

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.12.19. | 16:09

Mrkela se obratio javnosti, ali i novinarima...

Utakmica protiv Bajerna u Beogradu ostaće zabeležena kao crno slovo u kalendaru Crvene zvezde i njenih navijača. Pamtiće je istorija, ali ljude koji su stalno uz klub sa Marakane boli jedna druga činjenica.

Utisak je da srpski šampion nije iskoristio dve Lige šampiona da u fudbalsku orbitu izbaci igrača za kojim će finansijki moćni klubovi da žude. Prosto i jednostavno: Crvena zvezda u ovom trenutku nema igrača za koga može da dobije 10.000.000 evra...
“Takvu cifru možete da dobijete za mlade igrače. Mi smo u proteklom periodu bili žrtve sopstvenih rezultata. Sa mladim igračima se ne možete kvalifikovati u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Što ne znači da nećemo u narednom periodu imati mlade. Ove godine smo imali Njegoša Petrovića, koji je lansiran i igrao je Ligu šampiona”, poručio je Mrkela.

Izabrane vesti

 

 

Upravo bi mladi reprezentativac Srbije trebalo da bude naredni veliki projekat Crvene zvezde. Ali sportski direktor kluba sa Marakane poručuje da javnost zbog mora da bude strpljiva.
“Kada je u pitanju mlad igrač potrebno je neko vreme da on stasa. Imao je greške, ali pokazao je da raste. Protiv Olimpijakosa je loše počeo, pa je posle toga igrao odlično. Svi zajedno, ako već pričamo o mladima, moramo da im damo podršku. Ne smemo da budemo licemerni. Nego da ih puštamo kao Holanđani De Lihta na nekoliko utakmica, pa onda da ih podržimo. Ili da uzimamo one što manje greše, iskusnije. Čitao sam mnogo negativnih komentara o Njegoševoj igri protiv Bajerna. Nije ovo kritika vama, ali sa mladim igračima morate da budete strpljivi”.

 Ostanci Marina, Borjana, Bena... Zvezda trenutno nema nijednu konkretnu ponudu
 Zvezda locirala mete za prelazni rok: Traži se zadnji vezni, Birmančević i Ivanović su interesantni
 Priča o Milojeviću, znanju, pritisku i ugrađenim stentovima
 Mrkela brani strance posle Evrope: Dovedeni su da nas uvedu u Ligu šampiona, ovo je maksimum maksimuma
 Ivanić se teško snalazi uz Marina, a Zvezdi nadolazi i treća “desetka”

Jedan od koraka koji Crvenu zvezdu čeka jeste smanjivanje glomaznog igračkog kadra...
“Moramo da rasteretimo tim, ili da ga drugačije formulišemo. A to znači da imamo više mladih fudbalera”, poručio je Mrkela.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara