(Reuters)
(Reuters)

Ne smeju da pipnu Siti i Čelsi, ali zato gaze mučeni Everton: Uzeše mu još dva boda

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 16:55

Klub sa Gudisona u nepovoljnoj poziciji

Za vikend prva premijerligaška pobeda u kalendarskoj godini, u ponedeljak je ona maltene – poništena. To što je Everton savladao Barnli 1:0 i popravio šanse u borbi za opstanak jeste razgalilo navijače, međutim, zadovoljstvo učinkom na terenu trajalo je svega dva dana, pošto su klubu sa Gudison parka oduzeta dva boda.

Učinila je to Nezavisna komisija Premijer lige za poštovanje pravila profitabilnosti i održivosti. Kako je ovo telo navelo u javnom saopštenju, Karamele su za 16.600.000 funti prekršile dozvoljenu potrošnju od 105.000.000 u trogodišnjem periodu. A to se ne toleriše. Kao... Za neke.

Izabrane vesti

Tako ekipa Šona Dajša umesto 29 ima 27 bodova. Na tabeli je zamenila mesta sa Brentfordom i pala na 16. poziciju. To je i dalje Notingem Foresta i Lutona (po 25), međutim, posle najnovijeg razvoja događaja u Liverpulu su razočarani. Kako i da ne budu, kad je ovo drugi put da su kažnjeni oduzimanjem bodova.

Najpre u novembru, kad im je isti organ oduzeo čak deset bodova. Sankcija je posle žalbe smanjena na šest bodova manjka, pa je ekipa maltene celu kalendarsku godinu provela u opasnoj zoni. Iz Evertona su nagovestili da će se i sad žaliti, tim pre što su isprava predlagali da se oduzimanje makar jednog boda odloži za narednu sezonu.

E, sad, to što se Premijer liga istresa na mučenom Evertonu, a ceo svet zna da su Mančester Siti i Čelsi ova pravila prekršili na desetine puta, samo potvrđuje da postoje privilegovani. Ili – moćniji. Zato ih niko i ne dira.



tagovi

Gudison ParkPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara