Ne pomaže ni strašni Aguero, Palas odneo bod sa Etihada (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.01.20. | 18:06

Građani gubili pa preokrenuli, ali je onda usledio šokantan autogol Fernandinja u 90. minutu - 2:2

Sve je bilo spremno za hvalospeve o neverovatnom Serhiju Agueru, ali je onda usledio drugi šokantnti momenat na Etihadu, autogol Fernandinja u 90. minutu. Mančester Siti je osvojio samo bod u utakmici protitiv Kristal Palasa na svom terenu, iako je uspeo da stigne do velikog preokreta u završnici meča, ali nije uspeo i da sačuva minimalnu prednost - 2:2 (0:1).

Ekipa Đozepa Gvardiole je ovako uspela na prilično neočekivan način da prekine pobedonosnu seriju u 2020. godini, pa više nije realno pričati o nekakvom povratku šampionsku trku, s obzirom da Liverpul sada ima 13 bodova više i dve utakmice manje od najvežeg rivala.

Izabrane vesti

U prvoj utakmici u kojoj je bio starter u dresu Kristal Palasa Dženk Tosun je pogodio protivničku mrežu. Turčin se odlično snašao nakon povratne lopte Gerija Kehila, i iskoristio loše postavljenog Gundogana u petercu gostiju.

Naleti Mančester Sitija su trajali tokom čitavog drugog poluvremena. Gvardiola je prvo umesto Davida Silve ubacio Gabrijela Žesusa, a potom Mareza umesto Bernarda Silve. Bedem pred golom gostiju konačno je probijen 82. minutu. Gabrijel Žesus je sjajno centrirao, a Aguero se bacio u slobodan prostor i na sajan način doneo izjednačenje svom timu.

Kada je Španac samo pet minuta kasnije udarcem glavom, posle izvrsnog centaršuta Mendija, pogodio nebranjeni deo mreže pred golom Gvaite delovalo je da će bodovi ostati u Mančesteru, ali se onda dogodio neplanirani trenutak za domaći sastav. Najvažniji deo posla kod autogola Fernandinja odradio je Vilfred Zaha, koji je na sjajan način probio po levom boku, poslao oštru loptu pred gol protivnika, ali se tamo nije najbolje snašao Brazilac, pa se Endresonova lopta zatresla drugi put na utakmici.

Šefild junajted nastavlja da oduševljava čitavu evropsku fudbalsku javnost svojom igrom i rezultatima. Ekipa sjajnog Krisa Vajldera ugrabila je veliki bod na Emirejtsu, zahvaljujući pogotku Džona Fleka u 83. minutu utakmice i tako dodatno ubila u pojam i onako utučeni Arsenal - 1:1 (1:0).

Tobdžije su još jednom odigrale prilično skroman meč, a do vodećeg gola su došle na prilično srećan način zahvaljujući golu Martinelija koji se našao na pravom mestu kod centaršuta Sake sa leve strane. Ipak, ekipa Mikela Artete nije uspela da zatvori meč na pravi način, pa se čekalo samo kada će jedan od kontranapada gostiju uroditi plodom. Flek je iskoristio prilično lošu intervenciju odbrane domaćin i udarcem iz poluvoleja matirao nemoćnog Lena.

Tobdžije su ostale na 10. mestu sa 29 osvojenih bodova, dok je Šefild zadržao korak za ekipama koje jure Evropu i ima dva boda više od osmoplasiranog Totenhema.

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Subota
Votford – Totenhem  0:0

Sauthempton - Vulverhempton 2:3 (2:0)
/Bednarek 15, Long 35 - Neto 53, Himenez 65pen, 76/

Vest Hem - Everton 1:1 (1:1)
/Diop 40 - Kalvert Levin 44/

Mančester siti - Kristal Palas 2:2 (0:1)
/Aguero 82, 87 - Tosun 39, Fernandinjo 90ag/

Arsenal - Šefild junajted 1:1 (1:0)
/Martineli 45 - Flek 83/

Norič - Bornmut 1:0 (1:0)
/Puki 33/

Brajton - Aston Vila 1:1 (1:0)
/Trosar 38 - Griliš 75/

Njukasl - Čelsi (u toku)

Nedelja
15.00: (4,40) Barnli (3,50) Lester (1,85)
17.30: (1,45) Liverpul (4,40) Mančester junajted (7,25)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara