Bejl i Murinjo (© Reuters)
Bejl i Murinjo (© Reuters)

Ne otpisujte Bejla, i dalje je svetska klasa

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 13:36

Kolman savetuje Murinja

Vreme neumitno prolazi – stari Geret Bejl ne dolazi. Trebalo je povratak u Totenhem da označi novu etapu u karijeri velškog krila, da ga preobrazi i(li) vrati na nivo kakav je bio u prvom mandatu ili u vremenu BBC trilinga u Realu, međutim mrka kapa.

Prošlo je više od polovine sezone, a 31-godišnji ofanzivac je više vremena proveo na klupi ili u ambulanti nego na terenu. Iako niko ne želi javno da saopšti, izvesno se neće zadržavati na novom Vajt Hart Lejnu, vratiće se u junu u Madrid, kako bi prvak Španije video šta će s njim u završnoj godini ugovora.

Izabrane vesti

Čak ni Žoze Murinjo nije uspeo da u Bejlu probudi fudbalera kakav je nekad bio.

Znam ga kao ozbiljnog momka, ljubitelja fudbala, nekog ko voli da sija na terenu. To je mesto na kome se ističe“, vrti glavom Kris Kolman, selektor Velsa, koji u dušu poznaje najboljeg igrača te reprezentacije.

Nije ni Kolmenu jasno zašto kvalitet ne demonstrira, ostao je na svega 230 premijerligaških minuta, rascepkanih na šest utakmica. Prvo kolo je propustio završavajući transfer, na pet nije bio u kombinaciji zbog povrede, a čak sedam puta ga je Murinjo držao na klupi i nije uveo.

„Sad se muči. Svaki put kad ga vidim deluje mi da mu je prva utakmica posle oporavka od povrede. Ili nije fizički spreman ili mu nedostaje samopouzdanja. Uprkos svemu, ne bih ga otpisao. Tek mu je 31 godina. Svi ga znamo kao igrača svetske klase, sposobnog da rešava mečeve, daje odlučujuće golove, fantastičnim pasom ih namešta...“

Teško je proniknuti šta je po sredi, šta tačno nije po volji Bejlu, šta ga sprečava da pruži maksimum.

Većina fudbalera voli da se oseti bitnim. Možda je sve pitanje poverenja. Morate da budete svesni da je Premijer liga teže takmičenje od Primere. Intenzitet utakmica je veći. Možda Geret još nije pronašao odgovarajući ritam, a možda bi sve bilo drugačije ako bi igrao više mečeva. A to se neće desiti, jer ni on sam nije na nivou kakav se od njega očekuje“, dodao je Kris Kolman.


tagovi

TotenhemGeret BejlŽoze MurinjoKris Kolman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara