Ne možemo na Teatru snova da vežbamo taktiku...

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.11.19. | 21:08

Trener Partizana i Bambi Tošić dobro raspoloženi u Mančesteru

Svakom poštovanje, međutim, ne i priznanje da je bolji, bar dok to ne pokaže. To je zajednička poruka Sava Miloševića i Zorana Tošića pred gostovanje crno-belih Mančester junajtedu.

Šef struke i jedan od najiskusnijih prvotimaca Parnog valjka ostavili su u završnom obraćanju javnosti utisak zadovoljnih ljudi, spremnih za iznenađenje u domu jednog od najvećih svetkih klubova. Niko se nije usudio da zapreti favoritu, međutim, iz svake rečenice na konferenciji za medije isijavala je poruka da je beogradski sasav došao na Ostrvo po bod(ove).
Prethodnih dana smo imali vremena da se za ovu utakmicu spremimo bolje nego za prethodne. Verujem da je tim spreman za ono što ga čeka, svi fudbaleri su zdravi i što je najbitnije voljni da istrče na teren. Očekuje nas dosta teža utakmica nego u Beogradu, moramo da budemo spremni za tako nešto. Verujem da posle iskustva na našem stadionu momci znaju posle s čime će se suočiti u Mančesteru. Ukoliko uspemo da pariramo upola kao u Humskoj  možemo da očekumemo povoljan rezultat“, istkao je Savo Milošević, koga su engleski novinari pokušali da provociraju pitanjima o rasizmu.

Izabrane vesti

Srpski su se džrali fudbala, pa je tako jedno od pitanja bilo da li je trening na Old Trafordu prilika samo da se oseti trava ili da se možda uradi nešto na taktičkom planu.
Samo da se oseti trava. Ranije smo odradili sve (taktičke) stvari. Ne možemo ovde to raditi, iz bezbedonosnih razloga. To je procedura kojoj smo uvek pribegavali, tako je i ovde. Trening je prilika da igrači osete teren, odskok lopte i njenu brzonu, te stvari su bitne, pogotovo što je u u Engleskoj sve drugačije“.

Pogledajte fotogaleriju sa treninga crno-belih na Teatru snova...

gallery

U najavi meča Ole Gunar Solskjer je istakao da se nada kako će od meča sa crno-belima da krene Mančesterova pobednička serija.
To je njegovo legitimo pravo. Svako ima želje i ambicije, ali se naše značajnu razlikuju od Mančesterovih. Što je i logično“.

Oni engleski novinari koje nije zanimala priča o rasizmu – a bili su u manjnini – podsetili su Miloševića da je u sezoni 1995/96 kao član Aston Vile za rivala imao takozvane Mančesterove bebe („klasa 92“), u tom trenutku ne toliko afirmisane igrače. Kao i sad, kad je trener.
Sećam se da je tad protiv Vile imao Junajted u prvom timu šestoricu ili sedmoricu mladih igrača. Bilo mu je teško, ali je kasnije osvojio Premijer ligu. U današnjim okolnositma mu je teže, ima ozbiljnije rivale u liku Mabnčester Sitija i Liverpula, ali nema sumnje da će opet imati jak tim. Na osnovu onoga što sam video jasno je da Mančester opet ima u kadru mlade, talentovane, igrače, samo je pitanje vremena kad će proraditi. I ubeđen sam da je Ole Gunar Solskjer pravi čovek za ovaj posao, samo mu dajte vremena da to pokaže“, zaključio je Milošević.

Na Old Traford se posle osam godina vratio Zoran Tošić. Samo pet zvaničkih utakmica za Crvene đavole odigrao je popularni Bambi za Junajted, a u četvrtak veče će imati priliku da naškodi bivšem klubu.
Srećni smo što imamo priliku da igramo protiv velikog protivnika. Znamo ga dosta bolje nego pre prve utakmice, analizirali smo Junajted, jasno je šta možemo da očekujemo. Mančester je potpuno druga ekpa kod kuće, ali posle naše dobre igre u prvoj utakmici imamo motivacije i želje da ovde ostvarimo povoljan rezultat. Moramo da verumemo, posle toga je sve moguće“, predočio je Tošić.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: FK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara