""
""

Ne daju vam se pare na sličice? Imamo pravo rešenje za vas

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.05.14. | 15:37

Panini je i za ovo Svetsko prvenstvo izbacio besplatni onlajn album

U prošlom broju MOZZART Sporta pisali smo o istoriji najvažnije sporedne zanimacije na svetu – Paninijevim sličicama. Ukoliko vam se ponovo probudila želja za lepljenjem i razmenom "slajbi", ali smatrate da ste to prerasli, sramota vas je da se menjate sa klincima na Terazijama, imamo rešenje za vas!

Panini  je 2006. uveo i njihovu online varijantu sličica, odnosno počeo je sa "digitalizacijom" kroz virtuelne albume. Proces sakupljanja je gotovo identičan kao u detinjstvu kada su vam roditelji donosili po tri dve-kesice dnevno, i ovde od Paninija dobijate određen broj besplatnih, koje "lepite" u virtuelni album. Sve nalikuje na sakupljanje pravih papirnih sličica, jedino što je osećaj kao kada se poredi gledanje fudbala u JSL i Premjer ligi – jeste to taj neki fudbal, ali i nije.

Izabrane vesti

Prema sad već utvrđenom pravilu, Panini je uporedo sa "hard copy" sličicama i albumom, izbacio i virtuelni za Svetsko prevenstvo u Brazilu. Veći deo je verno prenesen, jedino su timovi skraćeni za šest igrača u poređenju sa papirnim izdanjem. Za razliku od pravog sakupljanja sličica, ovo virtuelno je potpuno besplatno. Kada se registrujete, dobijate album besplatno, a svakoga dana tri kesice sa po pet sličica. Dodatne kesice dobijaju se uspešnim učestvovanjem u fudbalskom kvizu i ukucavanjem kodova koje pronalazite "guglanjem", na poleđini papirnih sličica i na flašama koka-kole (moguće da takvih neće biti u Srbiji).

Duplikati su naravno neminovnost, a njih menjate sa drugih 400.000+ sakupljača širom sveta. Možete tražiti tačno određenog igrača za vaše duplikate ili odrediti reprezentaciju, pa šta vam zapadne od igrača. Takođe, moguće je kreirati grupu i menjati se samo sa prijateljima koji su u njoj. Za one koji najbrže sakupe album postoje nagrade.

Panini Online Sticker Album – 2014 FIFA World Cup Brazil

Adresa: http://en.stickeralbum.fifa.com/

Panini Collectors

Za one koji ne robuju društvenim dogmama i "hard core" sakupljače predstavljamo digitalnog pomoćnika, koji će im biti od koristi u menjaži na Terazijama. Umesto da pišete i precrtavate desetine brojeva na papirićima, Panini je izbacio odličnu aplikaciju za Android - Panini Collectors. Ona vam omogućava da pratite koje sličice imate u albumu, koje vam fale, a šta imate duplo. Sam unos je veoma jednostavan i brz i obavlja se kamerom telefona, odnosno skeniranjem sličice. Aplikacija je potpuno besplatna.


tagovi

PaniniBrazil2014Album za sličice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara