(Reuters)
(Reuters)

Ne da Štutgart drugog špica: Undav će biti otkupljen za skoro 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.08.24. | 16:21

Svi na dobitku ostankom nemačkog reprezentativca

Jedan napadač je otišao, drugi će ostati. Zajedno su prošle sezone Seru Girasi i Deniz Undav dali 46 bundesligaških golova, pomogli Štutgartu da se plasira u Ligu šampiona, onda je Gvinejac otišao u Borusiju iz Dortmunda u zamenu za 18.000.000 evra (otkupna klauzula), ali će nemački reprezentativac opet biti na raspolaganju treneru Sebastijanu Henesu.

Čelnici Štutgarta su pronašli način da otkupe od Brajtona ugovor Deniza Undava, iako se do pre nekoliko dana činilo da su pregovori u ćorsokaku i da će 28-godišnji špic morati da traži novu sredinu. A onda preokret i nekadašnji član Union Sen Žiloaza će ostati na Mercedes benc areni.

Izabrane vesti

Uslovi su sledeći: Štutgart će odmah na južnu obalu Engleske prebaciti 27.000.000 evra. Brajton će dobiti još 3.000.000 pod uslovom da se realizuju bonusi. Ostale su da se usaglase sitnice po pitanju Denizove plate, mada tu ne bi trebalo da bude problema, pa će Undav potpisati ugovor do juna 2027.

Na taj način bi sve strane trebalo da budu zadovoljne. Brajton će zaraditi u cugu 20.000.000 evra više nego kad je u januaru 2022. utanačio transfer napadača koji je bio sjajan na belgijskim terenima, Štutgart dobio špica u koga ima poverenje, a sam Undav priliku da igra u kontinuitetu, pošto je u Premijer ligi bio akter svega 619 minuta.

Valja imati na umu i učešće Švaba u Ligi šampiona, pa će Undav imati priliku da predvoti napad ekipe i u elitnom takmičenju.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024transferiDeniz UndavŠtutgartBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara