©Reuters
©Reuters

Nazire se prvi finalista Lige šampiona, ali Inter žali što večeras nije izbacio užasni Milan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.05.23. | 22:57

Velika prednost ekipe Simonea Inzagija pred revanš za šest dana, kada će u ulozi domaćina biti Nerazuri. Sastav Stefana Piolija ostao dužan svojoj publici, koja je priredila spektakl u prvom polufinalnom meču Liige šampiona - 2:0

Sve je večeras bilo veličanstveno na San Siru, osim igre očajnog Milana. Rosoneri su potpuno razočararali, pošto su u podbacili onda kada je trebalo da odigraju na najvišem nivou. Inter je ozbiljno nadigrao najvećeg rivala, mada ekipa Simonea Inzagija može da žali što već večeras nije došla do nenadoknadive prednosti pred revanš polufinala Lige šampiona koji je zakazan za šest dana. Ipak, večerašnjih 2:0 predstavljaće ogromnu prednost za Nerazure uoči utakmice u kojoj će će tribine većinski biti obojene u crno-plave boje.

Inter je krunisao furiozno otvaranje utakmice, gde je golovima Edina Džeka i Henrika Mhitarijana u razmaku od svega 180 sekundi, već u 11. minutu imao ogromnu prednosti. Ipak, u narednih 20 minuta Inzagijev tim je propustio priliku da barem još jednom pošalje loptu iza leđa nemoćnog Majka Menjana i tako praktično rezrviše kartu za Istanbul.

Izabrane vesti

Milan je bio oslabljen činjenicom da Pioli nije mogao da računa na Rafaela Leaa, koji se nije našao ni u protokolu za ovaj meč. Ipak, Rosoneri su i pored toga morali da pokažu više. Inzagi i Inter su dobili taktičku bitku i iskoristili trenutni pozitivan momenat u kom se nalaze. Ipak, sve ovo što su pokazali večeras moraće da potvrde narednog utorka i otvore vrata velikog finala, prvog od čuvene sezone 2009/2010, kada su došli do trećeg trofeja Lige šampiona u svojoj istoriji.

Već u 16. minutu Hakan Čalhanoglu je silovitim udarcem uzdrmao konstrukciju Milanovog gola, dok je u 32. minutu prvo dosuđen jedanaesterac za Inter zbog navodnog faula Simomna Kjera nad Lautarom Martinezom, a onda je Hesus Hil Manzano preinačio svoju odluku posle gledanja VAR snimka.

Nerazuri su i u drugom poluvremenu bili bolji rival, mada je Milan podigao nivo igre i počeo da uzvraća. Ipak, jedino za čim sastav Stefana Piolija ima da žali jeste situacija iz 63. minutua, kada je stativu pogodio Sandro Tonali. Sve je krenulo od Origija, koji je uposlio Žirua, a Francuz je ostavio loptu pred Tonaija. Vezista Rosonera je šutirao snažno po zemlji, a lopta je završila na spoljnom delu stative.

Međutim, desetak minuta ranije Edin Džeko je propustio zicer, pošto se našao sam ispred Menjana, ali mu je Francuz fantastično ušao u šut i uspeo da sačuva svoj tim u životu.

Ipak, Džeko je svoju fudbalsku klasu pokazao kod pogotka u osmom minutu, kada nje na izuzetan način reagovao pored Kalabrije i korner Čalhanoglua udarcem iz voleja sa vrha peterca poslao u mrežu skamenjenog Majka Menjana. Nerazuri su nastavili da napadaju i iskoriste ogroman pad koncentracije domaćeg tima. Dimarko je u pomenutom 11. minutu povukao konranapad svog tima, poslao loptu u sredinu gde je Tonali zaboravio Mhitarijana, a jermenski majstor zakucao loptu po sredini gola u mrežu nemoćnog Francuza.

Pioli je izgubio taktičku bitku, ali mu je dodatni problem napravila povreda Ismaila Benasera kojeg je u 18. minutu zamenio Žunior Mesijas. Temperamentni strateg je kasnije pokušavao da razmrda svoju ekipu uvođenjem Malika Tšaua i Divoka Origija, dok je sa druge strane Inzagi pokazao da ima znatrno veći fond igrača, pa je i u završnici meča Inter bio bliži trećem golu, nego Milan prvom.

MILAN - INTER 0:2 (0:2)

/Džeko 8, Mhitarijan 11/

Stadion: San Siro

Kapacitet: 80.018

Žuti kartoni: Krunić, Tomori (Milan), Mhitarijan (Inter)

Sudija: Hesus Hil Mansano

MILAN (4-2-3-1): Menjan - Kalabrija (od 82. Kalulu), Kjer (od 60. Tšau), Tomori, T. Ernandez - Krunić, Tonali - Salemakers (od 60. Origi), Benaser (od 18. Mesijas), Dijaz (od 82. Pobega) - Žiru.

INTER (3-5-2): Onana - Darmijan, Ačerbi, Bastoni - Damfris, Mhitarijan (od 62. Brozović), Čalhanoglu (od 78. Galjardini), Barela, Dimarko (od 70. De Fraj) - Martinez (od 78. Korea), Džeko (od 70. Lukaku).


tagovi

Edin DžekoHenrik Mhitarijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara