Sao Paulo (©Reuters)
Sao Paulo (©Reuters)

Navijači Tigrea greškom kamenovali autobus sa svojim igračima, Sao Paulo umeo to da iskoristi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 05:36

Ovaj put duel argentinskog i brazilskog kluba je završen, ali i ponovo obeležen incidentom

Kada je žreb grupne faze Kopa Sudamerikane spojio Tigre i Sao Paulo, mečevi u severnom Buenos Ajresu i Morumbiju odmah su proglašeni visokorizičnim. Iako je dosta prošlo od 12. decembra 2012. godine, još se pamti incident koji je obeležio revanš finala Kopa Sudamerikane. Nakon 0:0 u Argentini, Sao Paulo je na svom stadionu vodio 2:0 posle prvog poluvremena. A, onda je usledio haos. Gosti iz Buenos Ajresa tvrde da su im naoružani policajci upali u svlačionicu i pretili, što je izazvalo opštu tuču igrača Tigrea i brazilskih policajaca, nakon koje su Argentinci odbili da se vrate na teren. To je domaćinima revanša donelo trofej, a prvi put od tada dva kluba sreli su se u prvom kolu ovogodišnje Kopa Sudamerikane.

I, ponovo su igrači Sao Paula teren napustili kao pobednici. Ovaj put u gostima, nakon što su golovima 23-godišnjeg Erisona slavili 2:0 (57. i 74. minut).

Izabrane vesti

Očekivano za južnoameričko podneblje, opet su viđeni incidenti. Pretnje igračima Sao Paula na društvenim mrežama usledile su odmah nakon žreba, a uoči utakmice navijači Tigre kamenovali su autobus pred stadionom. Ispostavilo se, međutim, da su u njemu bili igrači njihovog kluba.

Iako su fudbaleri u Južnoj Americi verovatno navikli na navijačke nerede, nema sumnje da je incident pokvario koncentraciju i domaćinima susreta. Uspeli su u uvodnim minutima meča nekoliko puta da primoraju protivničkog golmana Rafaela na intervenciju, ali po povratku sa odmora usledio je krah. Pas Rodriga Nestora za Erisona pocepao je odbranu Tigrea, da bi potom napadač Botafoga na pozajmici u Sao Paulu (u prvom delu sezone i portugalskom Eštorilu) imao sreću da nakon šuta sa ivice kaznenog jedan od defanzivaca domaćeg sastava zakači loptu taman toliko da lobuje golmana Marinelija.

Brazilci su se ovom pobedom izjednačili sa kolumbijskom Tolimom, koja je istim rezultatom, takođe u gostima, savladala Puerto Kabeljo iz Venecuele, koji u narednom kolu igra protiv Sao Paula u gostima.

KOPA SUDAMERIKANA - 1. KOLO

GRUPA D

Petak

Tigre - Sao Paulo 0:2 (0:0)

/Erison 57, 74/

Puerto Kabeljo - Tolima 0:2 (0:1)

/Erazo 45+5, Guzman pen 56/



tagovi

Kopa SudamerikanaSao PauloTigreJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara