In Bom Hvan (twitter@Feyenoord)
In Bom Hvan (twitter@Feyenoord)

Navijači prizivali više sile, Zvezdin Brus Li predstavljen u Roterdamu

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.09.24. | 20:13

"Spajić mi je rekao da sam napravio pravi izbor..."

Zbog svega što je In Bom Hvan od septembra 2023. do septembra 2024. godine doneo Crvenoj zvezdi, poslednjih nekoliko dana za navijače srpskog šampiona bili su prilično turobni, malodušni, ispunjeni osećajem nemoći neminovnog odlaska fudbalera, na srpskim terenima retkog poput Halajeve komete. Znali su da se odlazak u Fajenord sprema, da će klub iz Ljutice Bogdana zaraditi 8.000.000 evra, ali su verovatno, po principu da nada umire poslednja, "dodolali", prizivali više sile da nekako izminiraju transfer i Zvezda sa Hvanom uđe u Ligu šampiona.

Na njihovu žalost, neće se "Obuci dres Brus Li", više čuti sa tribina Marakane i oko najvećeg srpskog stadiona... Fajenord je večeras predstavio jednog od fudbalski najpismenijih stranaca u istoriji srpskog velikana, kao svoje novo pojačanje u veznom redu sa kojim je potpisan ugovor do 2028. godine.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam ovde. Moj saigrač Uroš Spajić mi je već rekao da sam napravio pravu odluku što sam otišao u Fajenord. Ovo je najveći klub za koji igram, velikan u evropskim okvirima i nadam se da ću dugo ostati. Shvatio sam da je ovde stadion krcat za svaki meč i radujem se da što pre pokažem svoju igru navijačima", rekao je Hvan po dolasku u Roterdam.

Uprava Crvene je ispoštovala usmeni, džentlmenski dogovor sa Korejcem da ga pusti ukoliko stigne ponuda koja ispunjava i njegove i klupske zahteve. Insistirao je na tome još prošlog leta kada je kao igrač Olimpijakosa pregovarao sa crveno-belima. Dobio je usmeno obećanje da će tako i biti ukoliko stigne poziv iz Liga petice, a u ugovor je stavljena oktupna klauzula od 7.000.000 evra. Podsetimo, Hvan je lično pregovarajući sa Roterdamersima insistirao da oni uplate još 1.000.000 evra preko klauzule na račun srpskog šampiona.

Hvan je za godinu dana u Beogradu dao Crvenoj zvezdi više nego mnogi stranci zajedno poslednjih godina, a ispostavilo se da se od crveno-belog dresa oprostio sa suzama u očima i u velikom stilu, pomogavši klubu da obezbedi četvrto učešće u Ligi šampiona u poslednjih osam sezona.

Objetktivno, Crvena zvezda je ostala bez figure za koju je, u poslednjih desetak dana prelaznog roka (13. septembra se pijaca zatvara u Srbiji) gotovo nemoguće naći dostojnu zamenu. A pitanje je kada će se fudbaler slične kombinacije fudbalskih kvaliteta, vizije i spremnosti da od prvog do poslednjeg minuta preuzima odgovornost, opet pojaviti na Stadionu Rajko Mitić, pa i za novac veći od 5.000.000 evra koliko je plaćen reprezentativac Junžne Koreje.

Hvan je odigrao 42 utakmice za Crvenu zvezdu, postigao je šest i namestio još 12 pogodaka, ali statistika jednostavno ne oslikava verno čitav doprinos koji je isporučivao na terenu. Korejac je nakon plodonosnog perioda u Srbiji želeo skok u Lige petice kojima prema prikazanom u poslednjih godinu dana, dakako pripada. Na kraju nije završio u nekoj od najjačih liga Evrope, ali je Fajenord veliko fudbalsko ime Starog kontinenta i klub koji će poput Crvene zvezde igrati u Ligi šampiona protiv Bajer Leverkuzena, Đirone, Benfike, Red Bul Salcburg, Mančester Siti, praška Sparta, minhenski Bajern i Lil.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024FK Crvena zvezdaHvan In BomFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara