Bakljade navijača Kopenhagena (©Reuters)
Bakljade navijača Kopenhagena (©Reuters)

Navijači Kopenhagena zapretili sopstvenom klubu zbog baklji

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 13:42

Sekcija 12, najvatrenije pristalice danskog velikana pred susret sa Orhusom (nedelja, 18) najavile protest

Fudbalski savez Danske je uoči nove sezone, koja je počela prošlog vikenda, pooštrio pravila koja se tiču ponašanja navijača na tribinama. Sa ciljem da se potpuno iskoreni korišćenje baklji i drugih pirotehničkih sredstva najavljeno je da će u ovoj sezoni učestalije kažnjavati klubovi pražnjenjem tribine ili čitavog stadiona, što se nikako nije dopalo pristalicama najtrofejnijeg tamošnjeg kluba Kopenhagena.

Najveća njegova navijačka grupa, Sekcija 12, najavila je protest pred susret sa Orthusom (nedelja, 18), drugi prvenstveni, a prvi na Parkenu. Saopštenjem su poručili da ne nameravaju da odstupe od bakljadi i praktično su najavili jednu veliku na današnjem susretu.

Izabrane vesti

Isprovociralo ih je saopštenje njihovog kluba, koji je zamolio u petak sve da poštuju nove propise.

FK Kopenhagen očekuje od svih navijača da upozorenje shvate ozbiljno. Potrebni ste nam na svakoj utakmici, ne možemo bez vas. Potpuno ili delimično prazan stadion bi bio ogroman gubitak za sve nas“, saopštio je danski klub.


18.00: (1,60) Kopenhagen (4,50) Orhus (6,80)


Na dan susreta sa Orhusom stigao je odgovor navijača.

Mi podržavamo, organizujemo i koordiniramo pirotehnikom koja stvara dobro raspoloženje. To je deo paketa koji dobijate kada vodite fudbalski klub koji nosi živopisno, ekstenzivno i aktivno okruženje navijača. To se ne odnosi samo na Kopenhagen, već i na druge klubove u Danskoj i ostatku Evrope. Priznajemo da postoje mali problemi sa fudbalskim navijačima u Danskoj, ali odluka koju je donela Disciplinska komisija u vezi nove sezone nije rešenje već deo problema! Vreme je da Kopenhagen i ostali danski klubovi shvate to i zauzmu stav pred ovim neshvaćenim ratom protiv navijača. Alternativa je da izdaju sopstvene navijače, što bi uticalo na gubitan pozitivne navijačke kulture na danskim stadionima. E to bi bio veliki gubitak za sve nas. Očekujemo da FK Kopenhagen shvati upozorenje ozbiljno“, zapretili su fanovi Sekcije 12.

Na premijeri Kopenhagen je savladao Lingbi sa 2:0, a prošlog četvrtka je zabeležio pobedu i u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. U prvom meču, odigranom na Gibraltaru, savladao je Megpajs sa 3:0.

Orhus je u 1. kolu pred svojim navijačima iznenadio aktuelnog šampiona Danske Midtjiland, odigrali su 1:1. Kopenhagen protiv Orhusa zbog povreda neće imati na raspolaganju petoricu prvotimaca, Vilijama Klema, Elijasa Ačurija, Andreasa Kornelijusa, Nikolaja Boilesena i Runija Bardđija. Danas bismo mogli da vidimo povratnički debi Tomasa Delenija, najzvučnijeg pojačanja danskog giganta ovog leta.

DANSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Sonderjisk – Lingbi 1:1 (1:1)

/Zomer 13 – Gitkjer 20/

Subota

Nordsjeland – Midtjiland 2:2 (2:2)

/Garder 29, 34 – Sotensen 11, 45/

Nedelja

14.00: (1,95) Randers (3,50) Viborg (3,90)

16.00: (2,55) Olborg (3,35) Silkeborg (2,75)

18.00: (1,60) Kopenhagen (4,50) Orhus (6,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1KopenhagenOrhus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara