ZVANIČNO: Natho je Partizanov za 1.800.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 13:45

Poznati detalji saradnje

Sada je i zvanično - Bibras Natho je novi igrač Partizana!

Iskusni izraelski vezista je jutros doputovao u Beograd i odmah se uputio na stadion u Humskoj gde su obavljeni završni pregovori. Izrealac je sa Partizanom potpisao trogodišnji ugovor vredan 600.000 evra po sezoni, što znači da će crno-bele koštati 1.800.000 evra za tri sezone. To će ga staviti u rаng najplaćenijih igrača u timu zajedno sa Tošićem, Sumom, Asanom i Stojkovićem. Posle obavljenih finalnih razgovora stavljen je paraf i ugovor je postao važeći. 

Izabrane vesti

Nathova plata jeste poveća za Partizanov budžet, ali to je delom i zbog toga što klub ne mora da plaća obeštećenje pošto je Izraelac od 1. jula slobodan igrač kada mu je istekao ugovor sa Olimpijakosom gde je zarađivao 900.000 evra po sezoni. 

A da se Natho vodio samo finansijskim razlozima, verovatno ne bi ni potpisao za Partizan. Imao je bolje ponude iz Turske, za koje se spekulisalo da su čak milionske. Ipak, vodeći se sportskim motivima je izabrao da se zsa Partizanom bori za trofeje i igranje u Ligi Evrope. Pregovarao je sa Rubinom ali nije bio zadovoljan ponudom bivšeg kluba. Potom su mu veliki novac nudili turski klubovi Sivas, Ankaragudžu, Gacijantep i Genčlerbirligi ali ih je odbio. Od sredine jula je bio u kontaktu sa Partizanom i vođeni su pregovori u kojima je pomogao i Nathov bivši saigrač u CSKA, a danas Partizanov fudbaler Zoran Tošić

Natho je do sada igrao za Hapoel Tel Aviv, Rubin iz Kazanja, pola sezone za PAOK, četiri godine za moskovski CSKA i prošlu sezonu u Olimpijakosu. Ima 31 godinu i univerzalan je vezista koji možeda igra umesto Zdjelara, Šćekića ili Sume. Ima sjajnu pas igru, dobar pregled igre, plejmejkerske sposobnosti, ali i igru u oba smera. Ima i zavidno iskustvo, pre svega stečeno u ruskim klubovima sa kojima je konstantno igrao u Evropi i bio standardan. U Partizanu će biti kapitalno pojačanje na poziciji centralnog veznog. 

(FOTO: FK Partizan)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara