Natho ima plan za derbi: Zvezda pada ako popravimo realizaciju

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.19. | 09:17

Moguće je da će Izraelac dobiti drugačiju ulogu nego protiv AZ Alkmara

Sve što nije ušlo u četvrtak, neka uđe u nedelju. Tako rezonuju u Humskoj, nadajući se da će šanse kakve su stvorili protiv AZ Alkmara reprizirati u 161. večitom derbiju, s tom razlikom što će ih u susretu sa Crvenom zvezdom češće koristiti.

Pogotovo ako se uzme u obzir podatak da su Partizanovi fudbaleri na premijenom meču grupne faze Lige Evrope čak 20 puta pucali ka golu Marka Bozina, od čega sedam u okvir, što daje za pravo navijačima da veruju u pozitivan epilog utakmice koja može u potpunosti da utiče na neizvesnost šampinonske trke.
Na derbiju u obzir dolazi pobeda, jedino tako bih bio zadovoljan. Želim da pobedimo svaku utakmicu, derbi posebno. Zanima me pobeda, pobeda i samo pobeda“, dobro je rasploložen Bibras Natho pred debitanski okršaj sa crveno-belima (nedelja, 18 časova).

Izabrane vesti

Da bi Parni valjak stigao do trijumfa i vratio se na „minus jedan“ u odnosu na komšije potrebno je, između ostalog, da Izraelac bude na jednako visokom nivuo kao pre dve večeri, ali i da ima veštije saradnike pred golom. Naročito se to odnosi na Takumu Asana i Umara Sadika, jer u kategoriju nestvarnog spada šta su sve Japanac i Nigerijac promašili protiv AZ-a.
„Nedostajalo je u četvrtak da damo još koji gol. Igrali smo dobro, stvorili mnogo šansi, ali moramo da budemo bolji u završnom pasu i u realizaciji. Ako tako bude u budućnosti, biće sve u redu. Imali smo problem sa realizacijom. Nismo uspeli da iskoristimo prednost, potrebno je  da budemo koncentrisaniji u utakmicama poput AZ-a, takve mečeve moramo da dobijemo. Nadam se da ćemo na narednim utakmicama igrati isto, a iskoristiti više prilika i što je najvažnije, pobeđivati“.

Iskusni vezista je od dolaska u Beograd na svakom susretu bio od koristi za crno-bele. Njegovi potezi su toliko smisleni da Grobari opravdano baš ka najzvučnijem letnjem novajliji gledaju kao barjaktaru juriša ka Milanu Borjanu. Naročito što im je posle vrlo dobrih igara u polju protiv Moldea, Proletera i TSC-a, u sudaru sa Holanđanima ponudio realizatoske sposobnosti kao argument vrednosti.
„Srećan sam i zadovoljan što sam postigao dva gola, ali sam, s druge strane, veoma tužan što nismo pobedil. Ipak je to najvažnije. Uvek pružam maksimum u nastojanju da pomognem timu, a ako ono od četvrtka veče nije dovoljan doprinos, ne mogu da budem srećan. Najvažnija je ekipa, a ne ja kao pojedinac“.

Ne bi bilo iznenađenje da u odnosu na prethodni duel u derbiju dođe do manjih taktičkih pomeranja. Sejduba Suma se u potpunosti oporavio od povrede i moguće je da će on dejstvovati iza napadača. U tom slučaju Izraleac bi se povukao koji metar nazad i u paru sa Sašom Zdjelarom radio na sprečavanju dotoka lopti ka Marku Marinu. U toj varijanti na klupu bi se preselio Aleksandar Šćekić.
Svejedno na kojoj poziciji igram, dejstvujem gde trener kaže. Svaka pozicija ima svoje pozitivne i negativne strane. Ja dajem sve od sebe da pomognem svom timu“, dodao je Bibras Natho, možda i najveća uzdanica Partizana pred 161. večiti derbi.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara