Rikardo Gomeš (Star sport)
Rikardo Gomeš (Star sport)

Natho igra kao zmaj, Holender proširio arsenal pretnji za Soči: Partizanu petica za uvod sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.08.21. | 22:55

Crno-beli bolji i od Voždovca, u utakmici koja će se pamtiti po prvom VAR golu u Humskoj, sjajnoj partiji Rikarda i lepotici Pantića – 4:0

Tim se menja – navike ostaju. Zarotirao je Aleksandar Stanojević Partizanove snage, promovisao čak šest novih startera u odnosu na gostovanje DAC-u, a opet je slavio pobedu i posle pet zvaničnih utamica od početka sezone njegov tim zaslužuje čistu peticu za učinak na domaćoj i međunarodnoj sceni.

U pretposlednjem susretu treće superligaške runde, crno-beli su rezultatski lako i igrački ubedljivo savladali Voždovac (4:0), ostali na vrhu tabele i samopouzdanje podigli na najvišu moguću tačku pred odlazak u Rusiju, gde ih u četvrtak čeka Soči. Da ambijent za duel kvalifikacija bude lagodan postarali su se partijom koja budu nadu Grobarima da u ovom prvenstvu zaista imaju tim konkurentan Crvenoj zvezdi, čim je i „šareni“ sastav ostvario učinak jednak nominalno najjačem.

Izabrane vesti

Posle dva gostovanja u Novom Sadu (Proleter 4:0, Vojvodina 2:0) i dvomeča sa Slovacima (1:0 u Humskoj, 2:0 u Dunajskoj Stredi), Parni valjak je u trci sa Zmajevima ubrzao po komandama Bibarsa Natha.

Proveo je Izraelac samo 45 minuta na terenu, mada mu je i to bilo dovoljno da nacrta putanju ka novom trijumfu, 18. uzastopnom na svom terenu. Njegovi pasovi podsetili su na Moreirine pre 14 godina i najviše blagodareći odigravanjiima u prostor iskusni vezista je pravio višak koji je ostatak tima znao da valorizije. Pre svih Rikardo Gomeš, spretan da u desetom minutu za „dlaku“ izbegne ofsajd zamku gostiju, nađe se iza linije kojoj je najbliži bio Aleksandar Bogdanović i bude zaveden kao prvi strelac VAR gola u Humskoj.

Dva minuta trajala je dilema da li se povratnik u Partizana nalazio u dozvoljnoj poziciji, ali kad je iz Stare Pazove stigao aber VAR sudije Aleksandra Živkovića da gol važi, a glavni arbitar Milan Mitić pokazao na centar, postalo je jasno da će ovo biti veče za uživanje 3.783 navijača i pumpanje mišića ostatka ekipe za okršaj sa Sočijem. Na primer, Filipa Holendera sposobnog da na pas Marka Živkovića sa desnog krila centrira na glavu Aleksandra Šćekića i nagovesti kako Stanojević ima adute u igračima koji su prethodne mečeve počinjali na klupi. Ili da sam reprezentativac Mađarske početkom drugog dela isprati sjajnu akciju Rikarda (nosio na leđima celu odbranu Voždovca), podmetne nogu i proširi arsenal pretnji po Miloja Prekovića.

Među crno-belima nije bilo slabog mesta. Odbrana je opet izdržala da ne primi gol (450 minuta takmičarskog fudbala), bekovi Živković i Urošević dejstvovali skoro kao krila, Saša Zdjelar gospodario veznim redom koji je u nastavku dobio potpuno drugačiji izgled ukascima Lazara Pavlovića, Danila Pantća – remek delo iz slobodnog udarca izazvalo erupciju oduševljenja na tribinama – Aleksandra Lutovca i Milana Smiljanića, ali je i tad bio opasan i nadanut, mameći aplauze publike.

Voždovac je pao treći put u kalendarskoj godini na stadionu poviše Autokomande. Kao u prethodnim posetama, u prvenstvu i kupu, bio je skoro bezopasan. Prvi put se primakao golu Nemanje Stevanovića tek u završnici prvog poluvremena, zapretio dvaput preko napadača Nikole Vujnovića, demonstrirao oslanjanje na poteze Miloša Pantovića, povremeno pokušavao da smiri loptu i iskreira preko Ivana Milosavljeviča učinkovitog u prva dva kola. Protiv ovako razigranog Partizana to je vraški težak posao.

PARTIZAN - VOŽDOVAC 4:0 (2:0)

/Rikardo 11, Šćekić 22, Holender 52, Pantić 69/

Stadion Partizana

Sudija: Milan Mitić

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Ostojić, Vujačić, Urošević – Zdjelar (od 60. Smiljanić), Šćekić – Holender (od 60. Lutovac), Natho (od 46. Pantić), Jović (od 46. Pavlović) – Rikardo (od 60. Milovanović).

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Preković – Lasickas, Mijailović, Milović (od 75. Cvetković), Hajdin (od 60. Ivezić) – Purtić, Milojević (od 82. Cvetićanin) – Bogdanović, Milosavljević, Pantović (od 60. Perošević) – Vujnović.

SUPERLIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Proleter - Novi Pazar 2:2 (0:1)

/Tomović 48, Ortiz 57 - Aganspahić 18 pen, Dimić 47/

Napredak - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Rašo 62ag/

Subota

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (1:2)

/Pankov 26 ag - Ivanić 5, El Fardu Ben 39,, Krstović 90/

Radnik - Radnički 1:1 (1:1)

/Milovanović 3 - Škrbić 20/

Nedelja

Čukarički - Metalac 2:1 (1:0)

/Jovanović 45+1, Savić 53 - Šarić 76/

Odloženo: Mladost L. - Vojvodina

Partizan - Voždovac 4:0 (2:0)

/Rikardo 11, Šćekić 22, Holender 52, Pantić 70/

Ponedeljak

19.00: (1,35) TSC Bačka Topola (5,00) Kolubara (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rikardo GomešLazar MarkovićAleksandar Šćekić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara