(AS Roma)
(AS Roma)

Nastavljeno osipanje Đirone: Ode i Dovbik, ali će makar biti para

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 18:44

Prvi Ukrajinac u istoriji Rome

Plasman je bio istorijski, pitanje je da li će ga i kad Đirona ponoviti, može biti da su na stadionu Montilivi svesni da ne mogu da se trkaju sa velikima baš svake sezone, kao što su činili u prethodnoj, ali su zato rešili da makar unovče vrednost nekih od najboljih igrača. Tokom petka je ozvaničen rastanak i sa još jednim stubom tima koji je zadivio Španiju, pošto je Artjom Dovik zadužio dres Rome.

Posao je najavljen pre pet dana, kad je italijanski gigant ušao u trku sa Atletikom koji je video Ukrajinca kao rešenje u napadu kad je Alvaro Morata prešao u Milan. Činilo se da je taj transfer završen, ali je iz nekog razloga najbolji strelac La lige za minulu sezonu odabrao Rim pre Madrida i stavio se na raspolaganje Danieleu de Rosiju.

Izabrane vesti

Visina obeštećenja varira od izvora do izvora, ali više njih sugeriše da je ugovor potpisan po sledećem modelu: sa Olimpika su na račun Katalonaca odmah prebacilli 30.500.000 evra, obavezali se da će proslediti Đironi 5.500.000 evra ukoliko se realizuju bonusi vezani za broj utakmica, golova, eventualno trofeja, a na sve to klubu iz Španije sledi i deset odsto od naredne prodaje. Autor 24 gola iz minule sezone potpisao je ugovor do 2029. i godišnje će zarađivati 3.000.000 evra.

Dovbik je postao prvi Ukrajinac u istoriji Vučice, a u novoj sredini će imati zadatak da odmeni Romelua Lukakua, koji je prošle sezone bio oslonac u napadu, ali mu je istekla pozajmica iz Čelsija i čeka se da potpiše za Napoli.

Na ovaj način, trener Đirone, Mićel Sančes je ostao i bez trećeg važnog fudbaler iz istorijske sezone okončane plasmanom na treću poziciju u prvenstvu i probojem u Ligu šampiona. Doskorašnji kapiten Aleiš Garsija se otisnuo u Leverkuzen za 18.000.000 evra, dok je Brazilac Savinjo prošao filter Mančester Sitija i pošto je bio pozajmljen fudbaler Siti grupe samo je preusmeren u Englesku.

Od transfera Garsije i Dovbika Đirona je inkasirala bezmalo 50.000.000 evra, što je takođe istorijski profit (dosad u jednom prelaznom roku iznosio malo više od 25.000.000) i može mirnom da angažuje pojačanja. Već su stigli na napadač Abel Ruis (Braga), štoper Ladislav Krejči (Sparta, Prag), još jedan centralni defanzivac Alehandro Franses (Saragosa) i centralni vezista Doni van de Bek (Mančeste junajted).



tagovi

Letnji prelazni rok 2024transferiRomaĐironaArtjom Dovbik

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara