Serhio Gomez i Fermin Lopez (©Reuters)
Serhio Gomez i Fermin Lopez (©Reuters)

Nastavlja li se španska zlatna fudbalska groznica?

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 13:14

Na Parku prinčeva danas (18.00) finale olimpijskog turnira, obračun Furije i Francuske

Francuska blista u kolektivnim sportovima na Olimpijskim igrama u Parizu. Odbojkaši i rukometašice su u finalu, a danas (18.00) na Parku prinčeva za olimpijsko zlato se bore i fudbaleri.

Tim Tijerija Anrija se provukao u polufinalu. Dugo je Egipat vodio, ali je najbolji igrač Trikolora na ovom turniru, napadač Kristal Palasa, Žan Filip Mateta, izjednačio u 83. minutu, a u produžecima domačini su uspeli da slome otpor Farona - 3:1. Pre toga je Francuska eliminisala Argentinu sa 1:0, veoma jaku selekciju Havijera Maskerana sa Hulijanom Alvarezom, Tijagom Almadom, Nikolasom Otamendijem i Heronimom Rulijem.

Izabrane vesti

Španski fudbal doživljava zvezdane trenutke ovog leta. Prvo je osvojeno Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a omladinci su prošlog meseca bili prvaci Starog kontinenta u Belfastu. Sada Furija ima šansu za novo zlato. U polufinalu je dobila Maroko posle preokreta sa 2:1. Fermin Lopez i Huanlu Sančez su postigli golove u nastavku za slavlje Španaca.

Kod Francuske, osim Matete, blista i novi igrač Bajerna Majkl Olis. Nekadašnji saigrači iz Kristal Palasa odlično se slažu. Galski petlovi su osvojli prvu olimpijsku medalju posle 40 godina. Anri je kao igrač bio i šampion Evrope i sveta, a sada ima šansu da kompletira kolekciju trofeja i okiti se najsjajnijim odličjem pred svojim navijačima kao i na Mundijalu 1998. godine. Imaće domaćin i veliku podršku s tribina stadiona u Gradu svetlosti gde igra prvak ove zemlje Pari Sen Žermen.

18.00: (2,50) Francuska (3,15) Španija (3,00

Španija je bila srebrna u Sidneju 2000. i pre tri godine u Tokiju, a sada joj se smeši novo najsjajnije odličje za španski fudbal. Osim seniora i omladinaca na EP, i Real je postao šampion Starog kontinenta početkom juna.

Anri neće menjati tim koji pobeđuje. Oliseu i Mateti u napadu će se pridružiti veteran iz Liona Aleksandar Lakazet. I Španci sa istim snagama napadaju zlato. Za golove će biti zadužen as Barselone Fermin Lopez, a u napadu igraće i Gomez i Ruiz. Trikolori su dobili svih pet utakmica na turniru, dok je Španija poražena u grupnoj fazi od Egipta sa 2:1.

Bronzani u Parizu bio je Maroko. Ašraf Hakimi i drugovi su pregazili u četvrtak Egipat sa 6:0.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA FUDBALERE – FINALE

Petak

18.00: (2,50) Francuska (3,15) Španija (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pariz 2024Tijeri AnriFudbalska reprezentacija FrancuskeFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara