Brajan Priske (@Feyenoord)
Brajan Priske (@Feyenoord)

Naslednik Arnea Slota stigao u Roterdam

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.06.24. | 11:02

Brajan Priske je šef stručnog štaba Fajenorda, Veljko Birmančević ostao bez trenera

Zaostavštinom na De Kajpu u prethodne tri godine, Arne Slot zaslužio je priliku najvećoj evropskoj pozornici. Pre desetak dana Holanđanin je zvanično postao novi trener Liverpula, a upražjeno trenersko mesto u roterdamskom velikanu popunio je Brajan Priske, potvrdio je Fajenord.

Izabrane vesti

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) June 12, 2024

Na prvu loptu, danski stručnjak deluje kao vrlo interesantna i pre svega dostojna zamena za Slota. Priske je vodio prašku Spartu od 2022. do 2024. godine, u dve sezone doneo velikanu dva šampionska pehara, u minuloj osvojio i duplu krunu. Sledstveno tome, dva puta je proglašavan najboljim trenerom u Češkoj.

Strateg iz Horsensa je u drugoj šampionskoj sezoni, često Veljka Birmančevića koristio na nesvojstvenoj mu, poziciji desnog krila, ponekad i kao drugog napadača što se ispostavilo kao odličnim eksperimentom, budući da je reprezentativac Srbije sezonu završio kao najbolji fubdaler i asistent Češke elite.

Priske je trenersku karijeru počeo u Midtjilandu gde je u periodu od novembra 2019. do juna 2021. godine osvojio titulu prvaka Danske. Usledila je sezona u Antverpenu, a zatim produktivne dve sezone u Pragu koje su ga preporučile holandskom velikanu. Priske će pokušati da od druge runde kvalifikacija uvede Roterdamerse u grupnu fazu Lige Evrope.




tagovi

FajenordBrajan Priske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara