Napredak za nastavak serije, Javor ruši lošu tradiciju u Kruševcu

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.02.20. | 18:22

Ova ekipa ima priliku da sruši jako neugodnu tradiciju i mislim da za to imamo kvalitet, uveren je strateg Javora Bondžulić

Superliga vraća se u subotu i u Kruševac. Napredak će prvi prvenstveni meč u nastavku sezone odigrati sutra od 16 časova pred svojim navijačima gde će dočekati ekipu Javora, koja na stadionu Mladost nije slavila još od 2006. godine. Pored toga, Kruševljani su i dužnici ekipi iz Ivanjice, jer su se u jesenjem delu sezone dva puta vraćali iz „mrtvih“ i u uzbudljivoj završnici odneli bod kućama (2:2).

Šef stručnog štaba Kruševljana Ivan Stefanović zadovoljan je kako je njegov tim radio u pripremnom periodu, smatra da su spremni za početak polusezone, ali je svestan odakle preti opasnost, te da na meču sa Javorom neće biti nimalo lako.
“Dobro smo se pripremili i jedna čekamo nastavak prvenstrva. Javor je čvrsta ekipa, koja tradicionalno selektira visoke igrače i gaji igru iz prekida. Mi smo ih skenirali, videli mane i prednosti, igračima predočili sve“, ističe Stefanović.

Izabrane vesti

Napredak je u januarskom prelaznom roku napustilo nekoliko igrača, a zbog povreda u prvom kolu neće igrati Tomislav Pajović i Ivan Đorić. Povodom toga, jedan od igrača sa najdužim stažom u timu, Nikola Aksentijević poziva navijače da im pruže podršku.
“Mnogo igrača je otišlo, ali ako u subotu damo sve od sebe, možemo da napravimo pozitivan rezultat. Pozvao bih navijače Napretka da nam u subotu pomognu da dođemo do prvih bodova u prolećnom delu sezone. Novi igrači su se odlično prilagodili uz našu pomoć, mi smo im objasnili koju težinu i značaj ima nositi grb Napretka i mislim da će u subotu dati maksimum kao i mi“, kaže Aksentijević.

Trener Javora Igor Bondžulić prvo se osvrnuo na nedavno završen prelazni rok, u kojem je klub iz Ivanjice imao mnogo posla.
Možemo reći da smo delimično zadovoljni. Ne možemo da zanemarimo činjenicu da smo ostali bez trojice standardna igrača – Kolakovića, koji je nastupao u svim utakmicama, uz Kuveljića i Mrkaića. Svi oni dali su veliki doprinos rezultatima u jesenjem delu sezone. Doveli smo određene fudbalere, ali je, naravno, potrebno vreme da se svi oni uklope u sistem i uigraju. Na našu nesreću, od novajlija moći ćemo da računamo samo na Mladenovića i Lukovića, jer povrede vuku štoperi Vasiljević i Rogač, napadač Varga, kao i Zvekanov, tako da smo znatno oslabljeni za prvo kolo”, rekao je strateg Javora.

O narednom protivniku, koji je jesenas odneo bod iz Ivanjice, Bondžulić je imao samo reči hvale.
„Napredak je ekipa koja je zaslužila bolji plasman u jesenjem delu sezone. Igra je bila bolja od rezultata. Ne smemo zaboraviti i to da su oni savladali Partizan na gostujućem terenu, i to u trenucima kada su crno-beli bili možda i u najboljoj formi. Bez obzira na to što su i oni ostali bez trojice igrača i promenili tim, odradili su dobar prelazni rok i doveli dobra pojačanja. Siguran sam da će biti iznenađenje za veliki broj ekipa u nastavku sezone”, ističe Bundžulić.

Posta u mečevima u Kruševcu koji traje više od deceniju i po svestan je i trener Ivanjičana, ali se nada da će se on već nakon subotnjeg duela prekinuti.
„Ne znam koliko je tradicija bitna, ali treba pomenuti da Javor nije slavio u Kruševcu, koliko znam, gotovo 15 godina. Ova ekipa ima priliku da sruši jednu jako neugodnu tradiciju i mislim da za to imamo kvalitet. Dobro smo se pripremili, verujem da će svi igrači koji budu i na terenu i na klupi dati svoj maksimalan doprinos. Nadam se da ćemo uspeti da iskoristimo sve mane koje ekipa Napretka ima i osujetimo sve njihove vrline”, poručio je Igor Bondžulić.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara