Neko će morati da upadne u Temzu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.02.20. | 11:17

Otpisani Sautend želi da spreči komšije iz Džilingema da se domognu plej-ofa (20.45)

Nije se sezona ni valjano zakotrljala, a navijačima Sautenda bilo je jasno da ih čeka pravi pakao. Samo rezultatski gledano, njihov tim sakupio je ubedljivo najmanje bodova od svih (mada nije zakucan za poslednje mesto zbog minus 12 sa kojim je startovao Bolton), pa već sada može da se „raduje“ učešću u nižem rangu od avgusta. Bez obzira na sve to, tim sa samog jugoistoka Engleske pokušaće večeras da zaustavi svoje komšije iz Džilingema, koje su se zahuktale i krenule ka mestu koje vodi u plej-of (20.45).

Nekada je ovaj duel u trećem rangu takmičenja predstavljao pravu poslasticu u malom. Pošto dva grada razdvaja tek nešto više od sat vremena puta (a sve bi trajalo još manje da se između njih nije isprečila reka Temza), gostujući deo tribina je po pravilu uvek bio krcat. Bar po 2.000 navijača dolazilo bi u susedni grad i pravilo pravu, englesku, fudbalsku atmosferu.

Izabrane vesti

Iako navijači Džilingema svakako mogu da sa velikim osmehom na licu otputuju u Sautend, verovatno će negde u podsvesti imati da će im ovo biti poslednji put da će tamo gostovati, bar u naredne dve godine. Bez obzira na sve, podrška sigurno neće izostati i deluje sasvim realno da njihov tim odnese pobedu.

Prvi deo sezone na „Pristfildu“ doneo nam je efikasan meč gde je Džilingem odneo sasvim komotnu pobedu. Alfi Džons je u pravo vreme, u 43. minutu utakmice, doveo svoj tim u vodstvo, a duplirao ga je Stjuart O‘Kif odmah po povratku sa odmora. Na drugoj strani, stvar je pokušao da zakuva Sajmon Koks, ali je Sautendu bilo jasno da do podviga neće moći da dođe nakon crvenog kartona Emila Akve. To je i potvrđeno još jednim pogotkom Brendona Hanlana, koji je postavio konačnih 3:1.

Kada govorimo o međusobnom rivalstvu ova dva tima, može se reći da igraju „u serijama“. Pre pobede Džilingema ove jeseni, Sautend nije bio poražen na četiri uzastopna meča, da bi se pre toga nadovezalo devet vezanih susreta na kojima je večerašnji gost izlazio kao neporažen

Na programu je večeras još jedan odložen duel 29. kola engleske prve lige, a timovi iz dva grada koja će ukrstiti koplja su nekako poznatiji po nečem drugom. Tako će Oksford u kojem se nalazi poznati univerzitet udariti na Vimbldon, koji nam je najbliskiji po najvećem grend slem turniru u tenisu u toku godine (20.45).

Nisu ovi timovi u nekoj dobroj formi. Oksford je na poslednjih devet utakmica u tamošnjem trećem rangu upisao jednu pobedu i tako se udaljio od borbe za plej-of, dok je sa druge strane Vimbldon trenutno prvi iznad zone ispadanja sa sedam poena zalihe u odnosu na Tranmer. Međutim i oni imaju samo jedan trijumf na minulih devet mečeva.

ENGLESKA 3 - ODLOŽENE UTAKMICE 26. I 29. KOLA

Utorak
20.45: (7,00) Sautend (4,10) Džilingem (1,50)
20.45: (1,55) Oksford (4,00) Vimbldon (6,25)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara