(@FK Napredak)
(@FK Napredak)

Napredak se oprostio od svoje legende: Preminuo “Mića Božja volja”

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.10.24. | 11:59

Milorad Jovanović bio je, po mnogim Kruševljanima, najbolji i najverniji fudbaler u istoriji kluba

"Kruševac je moj i najlepši grad na planeti, a Napredak je za mene najveći klub na svetu." Tako je govorio Milorad Jovanović, nekadašnji fudbaler Čarapana koji je čitavu karijeru proveo u jednom klubu, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, upisavši zlatne stranice Napretkove istorije. Tada je dobio i unikatni nadimak od navijača: Mića Božja volja.

Njegovi slobodni udarci bili su već pola gola, a ostalo je bilo do onog što danas češće nazivamo srećom. Rođen u okolini stadiona, od detinjstva predodređen da voli lokalni klub, za isti je debitovao još pre punoletstva. A u Napretku je upisao preko 300 mečeva, odbijavši sve ponude koje su sa strane stizale do njega. Otkrio je kasnije, u jednom od intervjua, da je bilo i inostranih i unosnih, ali Mića Jovanović je živeo samo za svoj klub i od te ljubavi. Nešto što je danas skoro nezamislivo.

Izabrane vesti

Napredak se preko zvaničnih glasila oprostio od svoje legene, koja je danas preminula u svojoj 74. godini. Ostaće pod Bagdalom Milorad Jovanović upamćen kao najverniji igrač u istoriji, jedan od četvorice sa najviše nastupa u dresu kluba i kao član generacije Napretka koja je 1980. godine izborila prvi plasman u Evropu.


tagovi

Napredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara