Napredak sa dva lica...

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.08.24. | 12:54

Kruševljani i IMT otvaraju treće kolo Mozzart Bet Superlige (20h, TV Arena sport 1 Premijum)

Utisak sa premijere u Humskoj, u kojoj je, istina, poražen od Partizana (0:1), Napredak je poprilično pokvario u narednom kolu Mozzart Bet Superlige, gde je uspeo da ostane nesavladan u Pančevu (1:1). Nestrpljivo su Čarapani čekali da vide kako će izgledati njihov potpuno renovirani tim u uvodu sezone i čini se da su navijači potpuno objektivno sagledali događaje iz prve dve runde. Dobar utisak napravilo je prvih 90 minuta, ne baš takav 90 narednih.

Ne može se više nego pristojna partija Kruševljana protiv branioca vicešampionske pozicije u prvenstvu gledati kroz prizmu loših rezultata crno - belih u Evropi, tim pre što je Partizan protiv Jedinstva u Ubu (4:0) pokazao da će i ove sezone probati da se pita za mnogo šta u šampionatu i nakon tog meča već zaseo na lidersku poziciju. Ne može se, ni zato što tim iz Humske, u bilo kakvom trenutnom stanju, jeste uvek favorit protiv Napretka.

Izabrane vesti

A upravo je tim Gorana Stevanovića protiv Partizana upisao visoku ocenu u indeks od strane svojih navijača. Sigurni su, da Tošeski nije morao pre vremena u svlačionicu, ostali bi njihovi miljenici neporaženi u Beogradu (iako je Napredak na tom meču bio formalni domaćin). I radovala ih je dobra igra, ni malo naivna ofanziva i sasvim solidna igra odbrane, koje je poklekla tek u poslednjim sekundama.

S još većim nestrpljenjem čekalo se pod Bagdalom novo kolo. Na red je došao Železničar, Napretkov dužnik iz uvodne runde u prošlom prvenstvu, pa i iz čitave sezone, s obzirom da je tim iz Pančeva dva puta slavio protiv Čarapana. Ispostavilo se još jednom - Dizelka nikako ne leži timu iz Kruševca. Dominirao je Železničar na terenu, mogao preko penala do dvostruke prednosti, ali uz minimalnu ipak ostavio nadu Napretku, koju je na volšeban način ugrabio Nikola Karaklajić. Možda i taj blesak, u meču u kojem mu mnogo toga nije išlo za nogom, dokazuje mentalnu izdržljivost tima. No, navijači pod Bagdalom cene rezultat tek kada je spojen sa lepršavom igrom i današnji meč protiv IMT - a (20h, TV Arena sport Premijum) mogao bi da im donese odgovor na pitanje - koje je od dva lica Napretka sa početka sezone pravo?

Mora se ovde pomenuti još jedan važan detalj iz prvih 180 minuta. Miloš Tošeski je do crvenog kartona u Beogradu bio jedna od ključnih karika koja je pravila razliku na stranu Napretka i koji je u Humskoj pokazao da je profil igrača koji je Čarapanima i te kako nedostajao prošle sezone. Bio je u isto vreme oslonac odbrane i pokretač napada, spreman da se u svakom trenutku pojavi na svakom bitnom delu terena, dok se u 67. nije pojavio i na pogrešnom. Lutao je bez njega Napredak sredinom terena u Pančevu i velika je stvar za Gorana Stevanovića njegovog povratak za večerašnji meč.

Kruševljani će, zbog radova na terenu, ponovo morati na stranu, iako su i večeras domaćini na papiru protiv IMT - a. Za razliku od prvo ćg kola u kojem je adresa bila Humska ulica, sada će to biti Lazarevac.

"Zahvalnost navijačima za podršku u Pančevu. Stvara se, polako, lepa energija, ljudi u Kruševcu prepoznaju fudbalski identitet ekipe. IMT je nezasluženo poražen od TSC - a, a reč je o timu punim ritma, energije, discipline i spremali smo se za meč kao pred Partizan. Igrači se ove nedelje pokazali kreativni potencijal i strast na treninzima i očekujem da baš tako i odigramo. Dostigli smo već standard ispod kojeg ne smemo da idemo. Reakcija u drugom poluvremenu u Pančevu i igra do isključenja protiv Partizana dokazuju timski duh i pun sam optimizma", govorio je na konferenciji šef stručnog štaba Napretka, Goran Stevanović, koji večeras u Lazarevcu jedino neće moći da računa na Nikolu Miličića, koji zbog povišene temperature nije otputovao na meč.

MOZZARTBET SUPERLIGA – 3.KOLO

Petak

20.00: (2,95) Napredak (3,25) IMT (2,45)

Subota

17.30: (2,10) Novi Pazar (3,40) OFK Beograd (3,60)

20.00: (1,70) Mladost Lučani (3,60) Jedinstvo Ub (5,30)

20.00: (18,00) Tekstilac (11,00) Crvena zvezda (1,10)

Nedelja

17.30: (1,48) TSC (4,30) Spartak (7,00)

20.00: (1,35) Partizan (5,00) Železničar (9,00)

20.00: (2,45) Čukarički (3,35) Vojvodina (2,90)

20.00: (2,40) Radnički KG (3,35) Radnički Niš (2,95)



tagovi

Goran Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara