(©MN Press)
(©MN Press)

Napredak protiv Voždovca traži više od tri boda

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 14:02

Kruševljani jači za dva nova lica i oporavljenog kapitena

Ne samo osokoljen prvom pobedom u sezoni, i to protiv Spartaka u Subotici (3:1), već i sa trojicom novih igrača u trenažnom procesu, Napredak danas dočekuje Voždovac (18h, TV Arena 1 Premium).

Zmajevi su ekipa koja nema poraz u dosadašnjem toku šampionata i koja je u najjačem rangu samo jednom doživela neuspeh pod Bagdalom. Nema sumnje da će mladi sastav iz Beograda biti posebno motivisan posle pobede nad Crvenom zvezdom (3:2), no u Kruševcu žele da se oni pitaju za dešavanja na terenu.

Izabrane vesti

Kapiten Čarapana je za sada samo 45 minuta nosio Napretkovu traku u ovom prvenstvu. Da nije tada, imao bi je češće na ruci. Jer prerano se našao na terenu protiv Crvene zvezde nakon operacije. Počele su polako da kruže i čaršijske priče, da ima nečeg mnogo dubljeg ispod povrede. Marko Putinčanin sve to demantuje i tvrdi da će biti maksimalno spreman posle pauze.

"Pred kraj prošle sezone osetio sam bol u petnoj kosti, posle čega mi je predočeno da je najbolje hirurško rešenje. Uz podršku kluba, kome se na svemu zahvaljujem, operisan sam u Kataru. Oštećenje je bilo veće od očekivanog i rečeno mi je da će oporavak trajati duže od očekivanih mesec i po dana. Uz ogromnu želju, pokušavao sam da ga ubrzam. Igranje protiv Crvene zvezde je bila greška, jer sam ponovo osetio bol i opet morao na pauzu. Poslednjih dana treniram sa ekipom, nisam u potpunosti spreman, ali se stavljam na raspolaganje stručnom štabu već za današnji meč", govori hronološki Napretkov vezista.

Protivnik Kruševljana je jedan od njegovih bivših klubova.

"Proveo sam lepe trenutke na Krovu. Voždovac je u jako dobroj formi. Mlada su ekipa koja igra kvalitetan fudbal. Pokazatelj toga je da nisu izgubili ni jednu utakmicu. Mi smo na pozitivnom talasu iz prošle i nadam se da ćemo potvrditi pobedu", veruje Putinčanin.

Kapiten Napretka je novo - staro lice na koje može da računa Dragan Perišić za kasnopopodnevni susret. Međutim, pod Bagdalu su poslednjih dana stigla još dvojica igrača. Iskusni špic Milan Bojović i vezista Lazar Zličić, za koga je juče stigao sertifikat iz Mure, i takođe će biti u konkurenciji za sastav. Novi napadač Čarapana ne krije zadovoljstvo posle potpisivanja ugovora.

"Privilegovan sam što sam postao deo Napretka, jednog velikog i organizovanog kluba sa velikim brojem navijača. Atmosfera u timu je pozitivna i dobra, što je preduslov za odlične rezultate. Dolazi nam mlada i nadahnuta ekipa, koja želi da se nadmeće, ali mi hoćemo da ostvarimo novu pobedu, da bismo na pauzu otišli u pravom raspoloženju", reči su Bojovića.

Nešto više slatkih muka imaće konačno Dragan Perišić, šef struke Čarapana, pri sastavljanju tima. Roster je jači za tri iskusna igrača. Taman na mestima gde je kvalitet neupitno morao biti podignut.

"Uvek potenciram našu igru i moje igrače, posebno posle pobede u Subotici, koja nam je mnogo značila. Meč protiv Voždovca nam daje mogućnost za više od tri boda, a to je potvrda kvaliteta grupe. Oni su ekipa koja u svakom trenutku zna šta radi, a mi smo u pripremi baš tako izgledali. Ne smemo da im dozvolimo da se na našem terenu osećaju kao kod kuće, a prvi put će u sezoni igrati na prirodnoj podlozi, što vidim kao našu prednost. Na njihov veliki tempo želimo da odgovorimo još jačim", samouveren je Perišić pred današnji meč.

Ima, nakon prve pobede, konačno i opravdanje za to, ali bi, u slučaju novog neuspeha, sve to moglo da lako da ispari. Sa druge strane, pobedom bi Napredak napravio iskorak ka sredini tabele. Posle veštačkog disanja u Subotici, sledi za Čarapane možda prvi meč istine u sezoni.


tagovi

Dragan PerišićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara