Miloš Tošeski protiv Partizana (Star sport)
Miloš Tošeski protiv Partizana (Star sport)

Napredak priziva novu prekretnicu od Spartaka

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.24. | 08:54

Čarapani i Subotičani sastaju se u istoj rundi Mozzart Bet Superlige kao i prošle sezone, ali na drugom mestu (Lazarevac, 19.30, Arena Premium 3)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Žreb ih je dve sezone zaredom spojio na megdan u istom kolu, a sudbina bi mogla da udesi još jedno ponavljanje. Napredak i Spartak odigrali su prošle godine meč u Subotici u petoj etapi prvenstva, a Kruševljani su na sever Srbije krenuli sa jednim bodom u džepu, pa u Bačkoj slavili 3:1, iako su Plavi golubovi, kao i danas, bolje ušli u šampionat. I večeras će se dva tima sastati u petoj rundi Mozzart Bet Superlige, a ponovo je tim iz Subotice sabrao više bodova posle 360 minuta, dok je Napredak skupio tek jedan više u odnosu na sopstveni bilans u istoj fazi takmičenja prošle sezone. Sada su Čarapani domaćini Spartaku, doduše u Lazarevcu, ali će kao i lani prvi trijumf u takmičarskoj godini moći da ostvare upravo protiv Subotičana.

Izabrane vesti

Kruševljani su domaćini, ali ne i favoriti protiv tima Miloša Kruščića koji je u prethodnom kolu savladao kragujevački Radnički (1:0) za prvu pobedu u ligi. Ne treba, pritom, zaboraviti da su Golubovi u rundama pre ostali neporaženi i protiv TSC - a (0:0) i Čukaričkog (1:1), dva naša predstavnika na međunarodnoj sceni ove sezone.

Napredak je, iako poražen u Humskoj, sasvim solidno krenuo u šampionat, prikazavši više nego ravnopravnu igru protiv aktuelnog vicešampiona. Umesto dodatne inspiracije posle takvog susreta, Čarapani su doživeli sunovrat forme, te protiv Železničara i IMT-a spašavali živu glavu zahvaljujući tek dobrim izbojima na tim susretima, a oba su završena identičnim rezultatom (1:1).

Sve bi kruševačka publika to zaboravila da su njihovi miljenici protiv najvećeg rivala, niškog Radničkog, uspeli da poprave utisak, ali, za razliku od toga, tim Gorana Stevanovića je u Leskovcu pružio najlošiju partiju i zasluženo je poražen u srpskom El klasiku (3:1).

Napredaj daje bar dva gola Spartaku, kvota 3,15

Sve manje praznih redova na listi opravdanja ima kruševački sastav, a kako vreme bez pobede bude odmicalo i sve veći pritisak, te je susret protiv Spartaka možda važniji od svih dosadašnjih za Čarapane. Ponovo će Napredak samo formalno biti domaćin, jer se povratak na stadion Mladost očekuje tek krajem avgusta, ali ni ta činjenica ne ometa Gorana Stevanovića da i dalje veruje u svoju ekipu.

Od priče nema koristi. Najavljivali smo pobedu i ranije, željni da naplatimo dobar rad i pozitivnu atmosferu. Od prvog dana govorimo da ekipa ima karakter, igru, dobre fudbalere, da fenomenalno trenira, ali nismo do sada bili miljenici sreće. Spartak je tvrda, organizovana i disciplinovana ekipa, u boljem raspoloženju od nas, ali mi želimo da pobedom opravdamo prethodne reči“, govorio je šef struke Napretka.

Ohrabrujući podatak za Čarapane je da je ceo kadar u trenažnom procesu pred utakmicu u Lazarevcu, a među njima i bivši član Plavih golubova, Miloš Tošeski.

Dve i po godine sam proveo u Subotici, imaju tim sastavljen od sjajnih fudbalera, ali, kao i svaka ekipa, i svoje prednosti i mane. U našem sastavu nema kome za šta da se zameri, svi daju maksimum, jednostavno, ne poklapaju nam se igra i rezultati. Na prošlom meču bila je velika dilema da li je ofsajd kod našeg gola ili nije, centimetri su presudili da ne bude 2:1 za nas. Pričali smo kako da predstojeći duel rešimo u svoju korist, pa se nadam se u Kruševac vraćamo sa tri boda“, pričao je Napretkov vezista.

MOZZART BET SUPERLIGA – 5. KOLO

Četvrtak

Čukarički – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Melo 69 – Olajinka 15, 17, Sisoko 77ag, Ilić 89/

Petak

TSC – OFK Beograd 0:1 (0:1)

/Kahvić 16/

Subota

17.30: Novi Pazar – Mladost

19.30: Napredak – Spartak

19.30: Tekstilac Odžaci – Jedinstvo Ub

Nedelja

19.30: Železničar Pančevo – IMT

Ponedeljak

19.00: Radnički Kragujevac – Vojvodina

Odloženo: Partizan – Radnički Niš



 


tagovi

Miloš TošeskiGoran StevanovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara