Goran Stevanović i Miloš Nenezić (©FK Napredak)
Goran Stevanović i Miloš Nenezić (©FK Napredak)

Napredak krenuo, predsednik se nada Evropi

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 14:57

Goran Stevanović prozvao Čarapane

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Počele su pripreme pod Bagdalom, a Napredak nije napravio nijedno iznenađenje na prozivci. U Kruševcu su se okupila 23 fudbalera, uglavnom igrači koji su igrali plej-of Mozzart Bet Superlige u minuloj sezoni, ali i neki igrači na probi. Ipak, nova imena u stručnom štabu Napretka prvi put su se zvanično okupila. Trener Goran Stevanović predstavio je prvog pomoćnika, Milana Pavlovića, kondicionog trenera Duška Ljubičića i analitičara Anđela Stevanovića, dok je iz mandata Vladimira Gaćinovića ostao trener golmana Aleksandar Božović. 

Izabrane vesti

Fudbalerima kruševačkog superligaša se najpre obratio predsednik kluba, Miloš Nenezić, koji je imao velike reči za novog stratega.

"Goran Stevanović je svojevremeno bio prvak Jugoslavije u dresu Partizana. S obzirom na to da je naš tim relativno mlad, a Goran je stručnjak posebno za rad sa mladima, nadam se da će u ovoj sezoni da napravi iskorak i od naših mladih igrača, napravi dobre seniore i da izvede ovu ekipu u Evropu. Želim vam sreću, zdravlje i odlične rezultate, a klub će da se potrudi da isprati sve ono što treba sa naše strane", rekao je Nenezić.

Prvi deo priprema Kruševljani će obaviti kod kuće, dok će drugi biti u Slovenij, od 27. juna do 8. jula. U međuvremenu, klub će raditi na dolascima pojačanja. Jedno ime možda bude staro, iz redova proletos precrtanih igrača, jer se sve češće mogu čuti priče da Nikola Vukajlović, standardni levi bek do plej-ofa, ipak ostaje u Napretku.

Posle predsednika Nenezića, igračima se obratio i novi trener.

"Tajna mog rada i uspeha je dobra atmosfera. Ko ne zna da se igra fudbala, džabe radi ovaj posao. Kao trener, grešiću, sigurno, jer niko nije bezgrešan. Ali, grešiću možda na svoju štetu, možda na vašu, ali na štetu tima – vrlo teško. Sve će biti u interesu tima, dobrih rezultata i dobre atmosfere. Ako ovde, u svlačionici, napravimo dobru atmosferu, na terenu ćemo videti rezultat. Bićete uvek poštovani i od vas tražim isto toliko poštovanja koliko budete imali od nas. Dobar rad, teren... Meni je teren sve! Imaćete dobre i jake pripreme, dosta rada s loptom. Do nedelje ćemo imati po jedan trening, a da znate da mi je lopta broj jedan i ono što znate slobodno pokažite. Jedino što u fudbalu ne priznajem su strah i trema. Hajde da napravimo dobru atmosferu, dobro druženje, radnu etiku i disciplinu poštovanja jedni prema drugima", rekao je Stevanović ekipi.


tagovi

Napredak KruševacGoran StevanovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara