Nova lica u Napretku
Nova lica u Napretku

Napredak jači za tri lica: Minimum plej-of, a žele i evropsku vizu

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 14:50

Predstavljeni Karaklajić i Nenadović, pred potpisom i Radenović

Najavljeni dolasci Nikole Karaklajića i Uroša Ignjatovića pod Bagdalom obelodanjeni su juče i danas, a sa njima u paketu u Lazarev grad stigao je i štoper Vasilije Radenović (30).

Najzvučnije ovoletošnje pojačanje Napretka bez sumnje je Nikola Karaklajić, dobro poznato ime sa naših terena. Prošle sezone bio je jedna od glavnih poluga Novog Pazara, gde je upisao pet golova i šest asistencija i u Kruševac dolazi kao jedna od opcija na krilnim pozicijama za Gorana Stevanovića, koji od iskusnijih igrača na tim mestima u timu ima Nebojšu Bastajića, Branislava Tomića i Dušana Stojiljkovića. "U odnosu na prošli šampionat ekipa je značajno promenjena, ali očekujem da ćemo se dobro pripremiti i uigrati do starta trke za bodove. Znam da je pod Bagdalom zdrava sredina, da Napredak uvek gaji velike ambicije, da nije tako ne bih ni dolazio u Kruševac. Minimalna očekivanja su plej-of, ali sigurno ćemo pokušati više", izjavio je Karaklajić.

Izabrane vesti

Stefana Jovanovića, koji je sada član TSC-a, na poziciji desnog beka trebalo bi da menja Uroš Ignjatović, koji među Čarapane stiže iz redova podgoričke Budućnosti, sa kojom je osvojio i pehar šampionata u sezoni 2022/23. Inače, Napredak je pre njega na istu poziciju doveo Dragana Čubru, koji je tek godinu dana mlađi, ali kao takav pod Bagdalom će imati status bonusa.

"Očekujem da ću se brzo uklopiti i nadam se da ćemo uspešno krenuti u novi šampionat, jer onda je sve lakše. Ekipa jeste nova, ali verujem da ćemo biti bolje plasirani nego u minuloj sezoni, odnosno biti jedan od kandidata za evropsku vizu", još optimističniji od Karaklajića bio je Ignjatović.

Pod Bagdalom još čekaju paraf Vasilija Radenovića, ali s obzirom da već trenira s timom jasno je da je i on novo pojačanje Čarapana. Reč je o crnogorskom defanzivcu, koji je ponikao u BSK Borči, a u Srbiji još nosio dresove Kolubare, Proletera, Žarkova, Brodarca i Jagodine. U Kruševac dolazi iz GOŠK Gabela, a pre njega visoki štoper oblačio je i opremu brojnih crnogorskih klubova. On bi mogao biti zamena za Ognjena Mršića, koji je još pre početka plej-ofa Mozzart Bet Superlige napustio Napredak, iako se u međuvremenu iz kluba otisnuo i Nikola Stevanović, koji će karijeru najverovatnije nastaviti u Rumuniji.



tagovi

Napredak KruševacNikola KaraklajićUroš Ignjatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara