Goran Stevanović (©Starsport)
Goran Stevanović (©Starsport)

Napredak bi da ponovi februar prošle sezone

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 09:09

Kada je Novi Pazar, kao i danas (14.00) pod Bagdalu stigao kao favorit, ali je poražen 3:1

Iako je uvod u novu sezonu bio problematičan za obe ekipe, poslednje dve nedelje donele su mnogo prijatniju atmosferu u tabor Novog Pazara u odnosu na kruševački sastav i preslikale time preduslove slične kao u prošlom susretu između dva tima pod Bagdalom, iz februara prošle sezone.

Novi Pazar je tada izlazio iz jesenjeg perioda Mozzart Bet Superlige kao petoplasirani klub sa jasnim evropskim pretenzijama, dok su Čarapani još  brinuli o opstanku. Tim Igora Matića bio je favorit, bez obzira što uvod u proleće za plavo-bele nije pre Kruševca bio berićetan - uzeli su samo bod iz dva meča - ali je meč pod Bagdalom trebalo da bude prekretnica za sastav koji je i tada, kao i danas (14.00), na terenu predvodio Adem Ljajić.

Izabrane vesti

Bio je taj duel zaista prelomna tačka. Za Novi Pazar u negativnom smislu, jer se do kraja survao u plej-aut zonu, dok su Kruševljani i tadašnji tim Vladimira Gaćinovića ušli u sigurniji ritam i došli do osmog mesta na tabeli. Tamo gde je najniže svako video tim iz južnijeg grada.

Zanimljiva veza tog susreta sa onim koji danas sledi je ta da je prvi gol za Čarapane postigao Ognjen Mršić, štoper koji u ovom trenutku nosi dres Novog Pazara, dok se sa trećim golom na meču za domaćina u listu strelaca upisao Nebojša Bastajić, današnji kapiten Napretka, koji se posle pauze od povrede, popodne vraća na teren, iako je Goran Stevanović bliži odluci da ga, bar na početku utakmice, ostavi na klupi.

"Uzeli smo veliki bod u gostima i to nam je veliki podsticaj za naredne utakmice. Igračima sam u svlačionici rekao da smo svuda ostavili dosta dobar utisak, ali da se od toga ne živi i da nam trebaju bodovi. Spremamo se najozbiljnije za ovu utakmicu, kao i za svaku, ali zbog momenta u kome se nalazimo, vredno i disciplinovano smo radili ove nedelje, dosta pričali, taktički pripremali utakmicu. Dolazi nam vrlo motivisan protivnik, posle dve uzastopne pobede, protiv dva jaka protivnika. Nas nije sreća poslužila u nekim utakmicama, ali daće Bog da nam se vrati, već koliko u nedelju i nadam se, uz dobru igru i uz podršku naših navijača, koje pozivam da dođu u velikom broju, jer imaće šta da vide", rekao je šef stručnog štaba tima iz Kruševca na konferenciji pred meč.

I Napredak i Novi Pazar vezali su po dve pobede ove sezone, s tom razlikom da su za Čarapane to bili jedini trijumfi (protiv Spartaka i Vojvodine). Ne blista kruševački superligaš ni igrački ni rezultatski već deset rundi u Mozzart Bet Superligi, a možda je najlepršaviju partiju pružio na povratku na domaćim teren pre dva kola protiv Mladosti kada je poražen sa 2:1. Dopisao je bod u prošlom meču protiv Tekstilca u Bačkoj Palanci (0:0), ali je jasno da je slika s tog duela još jednom razočarala navijače u Kruševcu.

I pitanje je koliko će i oni i uprava kluba imati strpljenja u nastavku sezone, ako Napretku konačno ne krene, bez obzira što stručni štab i dalje emituje samo optimizam i, čini se, vidi detalje koji možda jesu put, ali ne ono što Čarapani danas imaju u ruci. U prevodu, ukoliko i danas bude poražen, pitanje je hoće li Goran Stevanović ostati na klupi Kruševljana i nakon reprezentazivne pauze koja sledi.

Moguće da će Napredak i danas kao najjači adut imati domaći teren, iako Pazar pod Bagdalu dolazi nakon dve vezane pobede, euforije u gradu i ponovne priče o izlasku u Evropu. U februaru su te želje bile još realnije, ali tim iz Lazarevog grada nadigrao je rivala na travnatoj podlozi. Čarapani listom prizivaju reprizu.

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2p, Varjačić 58/

Partizan - Tekstilac 4:1 (1:1)

/Zubairu 39, Natho 51, Zahid 61, Nikolić 89 - Davidović 45pen/

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacFK Novi PazarMozzart Bet SuperligaGoran Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara