Leo Estigor i Jesper Lindstrem (Reuters)
Leo Estigor i Jesper Lindstrem (Reuters)

Napoli se rešava skandinavskih promašaja: Danac ka Engleskoj, Norvežanin ka Francuskoj

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 21:54

Italijani se nadaju da će da izvuku veći deo uloženog

Nije se Napoliju posrećilo sa Viknzima... Norveški štoper Leo Estigor je došao pre dve godine iz Brajtona za 5.500.000 evra, a dansko krilo Jesper Lindstrem prošlog leta iz Ajntrahta za 30.000.000 evra. I obojica se nisu dobro pokazali...

Zato je klub sa juga Italije rešio da brzo seče i smanji štetu dok je moguće. Italijanski mediji javljaju da je Napoli dogovorio transfere obojice.

Izabrane vesti

Lindstrem će u Everton koji se odavno dogovorio sa Napolijem, ali se čekao pristanak igrača. Karamele će za pozajmicu platiti 3.000.000 evra, a imaće i opciju otkupa za 22.000.000. Napoli se nada da će je iskoristiti i da će tako pokriti veći deo uloženog novca u Lindstrema. Danac je prošlog leta bio najskuplje pojačanje italijanskog šampiona i prodao se zahvaljujući sjajnim igrama u Ajntrahtu sa kojim je prethodno osvojio Ligu Evrope. Ipak, nije se snašao u Napulju. Nije mu od pomoći bila ni turbulentna sezona sa čak tri smene trenera, pa je doneta odluka o rastanku posle godinu dana. Zanimljivo je da je Lindstrem osvedočeni navijač Liverpula, a igraće za gradskog rivala... Možda se zato i toliko čekalo da prihvati ponudu sa Gudisona.  

Mnogo lakše je došlo do dgovora oko prodaje Lea Estigora. Njega je Napoli doveo pre dve godine nakon dobrog izdanja na pozajmici u Đenovi iz Brajtona. Bio je jeftin i pojačanje u perspektivi. U šampionskoj sezoni kod Spaletija je malo igrao, u prošloj mnogo više ali nije ostavio neki poseban utisak. Zato su Napolitanci brzo reagovali na ponudu Rena tešku 7.000.000 evra i večeras dogovorili detalje transfera.



tagovi

Leo EstigardJesper Lindstrem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara