Napoli potpisao najveće pojačanje: Umesto K2 tu je duplo jeftiniji K1m

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.07.22. | 13:14

Napolitanci izgurali transfer sapunicu

Ovo je leto velike rekonstrukcije u Napoliju. Otišli su dugogodišnji nosioci igre Lorenco Insinje, Dris Mertens i ponajbolji igrač Kalidu Kulibali.

Danas je Napoli promovisao zamenu za popualrnog K2 koji se preselio u Čelsi za 40.000.000 evra. Trogodišnji ugovor sa Napolitancima je potpisao južnokorejski štopoer Kim Min Đae za kojeg je Fenerbahčeu plaćena otkupna klauzula u visini od 20.000.000 evra. Kim će u Napulju zarađivati 2.500.000 evra po sezoni što je duplo manje od Kulibalija čija godišnja plata je iznosila 6.000.000 evra.

Izabrane vesti

Dugo je trajao Napolijev lov na Kima i u jednom trenutku je delovalo da su izvisili. Gazda De Laurentis se po svom običaju od početka cenjkao i odbijao da plati otkupnu klauzulu a Turcima nije padalo na pamet da spuste cenu jer je Kimova vrednost drastično skočila za samo jednu sezonu u dresu Fenera. Ostavio je fenomenalan utisak u prvoj godini u evropskom fudbalu...

Dok se Napoili natezao i odugovlačio, u priču je ušao Ren. Bogati francuski klub je nedavno ostao bez startnog štopera Najefa Agerda koji se za 35.000.000 evra preselio u Vest Hem. Bretonci su odmah naciljali Kima kao zamenu. Transfer je zagovarao trener Bruno Ženesio koji je Kima trenirao u kineskom Pekingu od 2019. do 2021. i bio je savršeno upoznat u njegove kvalitete. Ren je domah pristao da plati otkupnu kaluzulu i delovalo je da je Kim na putu za Francusku.

Kada su videli da je đavo odneo šalu, Napolitanci su se urazumili i pristali da plate otkupnu kalulu. A onda su na red došla čuvena „marketinška prava“. Poznato je da je Napoli prethodnih godina često bio u problemu sa igračima i propustio brojne dobre transfere baš zbog famoznih „marketinških prava“ na kojima insistira De Laurentis. Kao čovek iz filmske industrije, on traži od svog igrača Napolija da sva zarada od prava na njegovo lik i delo idu u klupsku kasu što skoro nigde u svetu fudbala nije slučaj. Brojni igrači su ga odbili zbog toga, a kako Kim dolazi sa vrlo isplativog marketinškog tržišta Južne Koreje, i ovde je Napoli ušao u probleme. Posle dva dana pregovaranja, klub i igrač su postigli sporazum.

Kim je juče stifgao u Rim na lekarske preglede, uspešno ih obavio i danas prafairao ugovor. Uz otkupnu klauzulu od 40.000.000 koja vredi samo za inostrane klubove. Ako nastavi sa dosadašnjim napretkom, nije teško zaključiti da će ga Napoli teško zadržati.

Južnokorejski reprezentativac ima dva velika kvaliteta. Sjajan je u duelima i u fazi izgradnje napada. To su neki od kvaliteta koji će Spaletiju biti neophodni posle gubitka Kulibalija. A da posetimo da je Napoli nedvano doveo i još jednog štopera pošto je iz Brajtona za 5.000.000 evra kupljen Leo Estegor. Na levu stranu su dodati urugvajski bek Matijas Olivera (Hetafe, 11.000.000) i gruzinsko krilo Kviča Kvaratšeklija (Dinamo Batumi, 10.000.000).

Što se Rena tiče, on nastavlja potragu za štoperom. Bolonja ih je odbila za Belgijanca Artura Teta iako su ponudili 18.000.000 evra plus bonuse. Sledeća meta im je Luis Palomino iz Atalante.


tagovi

Kim Min DžeLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara