Lorenco Insinje (©Reuters)
Lorenco Insinje (©Reuters)

Napoli odustao od Insinjea, traži 30.000.000 evra, a Inter se razmišlja

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 22:53

Neroazuri bi mogli da presele italijanskog reprezentativca u svoje redove

Kako stoje stvari, Lorenco Insinje napušta Napoli. Ugovor sa klubom mu ističe narednog leta, pregovori o novoj saradnji ne postoje, pa je samo pitanje vremena kada će italijanski reprezentativac promeniti sredinu. Pokušaće klub iz Napulja da zaradi na njegovom odlasku, traži 30.000.000 evra, a interesovanje je pokazao milanski Inter, prenose Skaj Sport Italija i Đanluka Di Marcio.

Dve strane su na poslednjem sastanku bile daleko od dogovora. Insinje zarađuje 4.500.000 godišnje prema aktuelnoj saradnji i traži još makar 1.000.000 preko. Napoli mu je čak ponudio slabije uslove - 3.500.00 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Da dve strane neće postići dogovor, postalo je jasno posle današnjih dešavanja. Naime, njegov agent Vinćenco Pisakane je posetio danas prostorije Napolija, ali nije bilo ni reči o Insinjeu između njega i predstavnika italijanskog kluba. Sa sportskim direktorom Kristijanom Đuntolijem je razgovarao o druga dva klijenta koja su pod ugovorm sa klubom sa stadiona Dijego Maradona - Nikiti Kontiniju i Luki Palmijeru. Prvom čoveku kluba Aureliju De Laurentisu nije bilo ni traga ni glasa, jedino je Pisakane upitan da li je bilo ponuda za Insinjea.

Kako stoje stvari, zvanične ponude još nema, ali Inter opipava puls. Neroazuri će uskoro dobiti 115.000.000 evra od prodaje Romelua Lukakua, veliki deo tog novca će biti iskorišćen da se pokriju dugovi, ali je jasno da će određena suma otići i u budžet za transfere. Pisalo se o brojnim imenima, pa i Hoakinu Korei iz Lacija. Sada se kao opcija pojavio i Insinje, pa Neroazuri razmatraju da li vredi davati 30.000.000 evra za 30-godišnjeg igrača, koji je pritom ušao u poslednju godinu ugovora.

Lorenco Insinje je ponikao u Napoliju, jedan je od retkih igrača koji je i rođen u Napulju. Od 2010. godine je i profesionalac, a izuzev par pozajmica, nikada nije odlazio iz kluba. Upisao je 397 nastupa i postigao 109 golova. Dva puta je osvajao Kup Italije i jednom Superkup. Bio je i deo reprezentacije koja je nedavno postala prvak Evrope. Miljenik je navijača, ali klub se nije poneo baš pošteno prema svom vernom vojniku. Rastanak je izgleda neminovan, ostaje samo da se vidi da li će još pojačati jednog od direktnih konkurenata u Seriji A.



tagovi

Lorenco InsinjeInterNapoliAurelio De LaurentisHoakin Korea

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara