Džonatan Dejvid (Reuters)
Džonatan Dejvid (Reuters)

Napoli kreće u rekonstrukciju: Osimenova zamena sa istog mesta

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 10:54

Za odbranu je prvi pik Slovak iz Roterdama

Napoli je prošle sezone protunjao kroz Seriju A ali je ove usledio veliki pad. Pitanje je da li će se Napolitanci uopšte i kvalifikovati za Ligu šampiona. Iako je skoro ceo šampionski tim zadržan (od bitnih igrača otišao samo štoper Kim u Bajern), ispostavilo se da je odlazak Lučana Spaletija sa klupe težak udarac koji u Napulju nisu umeli da amortizuju.

Promenili su trojicu trenera u ovoj sezoni ali ništa nije dalo rezultata. Verovatno će za sledeću stići i četvrti trener, a trenutno se najviše priča o dolasku Vinčenca Montele. Međutim, Napoliju je potrebna i rekonstrukcija igračkog kadra pošto je onaj šampionski tim iz prošle sezone očigledno prošao zenit. A neki igrači su zadržani u klubu duže nego što je trebalo…

Izabrane vesti

Izvesno je da na leto poljski vezista Pjotr Zjelinski odlazi u Inter kao slobodan igrač, ali to će biti samo početak. Napoli će najverovatnije prodati i Viktora Osimena koji nije ni senka igrača iz prošle sezone i koji često pokazuje nervozu na terenu. Nigerijac se nadao da će biti prodat prošlog leta u neki veći klub ali Napoli nije ni pomišljao. Sada se situacija promenila, Osimen ima otkupnu klauzulu u visini do 120.000.000 evra, Čelsi ga odavno “peca”, a u Napulju veruju da je ovo poslednja šansa da zarade velike pare na njemu jer je u velikom padu.

Napolitanci već sada traže zamenu i zakucali su na istu adresu kao kada su dovodili Osimena. U Lil. Već su kontakritali kanadskog napadača Džonatana Dejvida i sa njim imaju usmeni dogovor vredan 3.000.000 evra po sezoni. Dakle, četiri puta manja plata od trenutne Osimenove. Plus gladan i ambiciozan igrač umesto nezadovoljnog Nigerijca. A potencijal sličan jer ni Osimen nije bio neka velika garancija kada je dolazio, a plaćen je 85.000.000 evra.

Djevidova cena će biti manja jer Lil traži oko 50.000.000 evra. Tako mu je obećano još letos kada su ga tražili brojni klubovi među kojima i Milan ali je klub želeo da ga zadrži makar godinu dana. Pomenuta cena nije definitivna i Napolitanci bi da je obore. Za sada su spremni da ponude oko 35.000.000 evra ali ovo su samo startne pregovaračke pozicije. Moguće ja da i neki igrači budu uključeni u priču kao u Osimenovom transferu… Ostale opcije poput Zirkzea, Bonifejsa ili Himeneza nisu ništa jeftinije.

Pored napadača, Napoli traži i štopera jer je ove sezone bilo očigledno da Žuan Žezus, Leo Estigor i Rahmani ne mogu da nadoknade Kimov odlazak a mladi Brazilac Natan se nije baš najbolje snašao u debitantskoj sezoni. Prva meta je slovački štoper David Hancko kojeg trener Kalcona poznaje iz reprezentacije i dao je sve najbolje preporuke za njega. Fajenord traži 30.000.000 evra, Napoli nudi deset manje i moguće je da se nađu na sredini.

Ostale opcije su “low-cost” poput Marija Ermosa kojem ističe ugovor u Atletiku i Lukasa Martineza Kvarte iz Fiorentine čija cena je oko 10.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Džonatan DejvidDavid Hancko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara