Napadači u fokusu: Matiću minuti, Škrbiću još jedna šansa

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 10:50

Crno-beli igraju treći kontrolni susret u Beleku

Struka će insistirati na zahtevima u igri, intenzitetu trčanja, fizičkoj potrošnji, dok će navijači pre svega gledati u napadače. Partizan od 15 časova igra treću kontrolnu utakmicu ove zime, završnu tokom premijernog dela priprema u Turskoj, a priliku da se dokažu pre svega Savi Miloševiću imaće Bojan Matić i Miljan Škrbić.

Samo dva dana pošto je doputovao u Belek, doskorašanji špic Vojvodine dobiće minute protiv Ružomberoka. Biće to sjajna prilika da pred očima ljudi koji su ga želeli i u prethodnom prelaznom roku potvrdi da je vredan dugog čekanja. Biće zanimljivo videti hoće li, kao što se u prvi mah pretpostavljalo, Matić biti zamena Umaru Sadiku ili će se u pojedinim delovima meča sa četvrtoplasiranim timom prvenstva Slovačke upariti sa Nigerijcem, što bi značilo i promenu formacije, sa jesenas često praktikovane 4-2-3-1 u 4-4-2.

Izabrane vesti

Grobari su nestrpljivi i da vide ima li materijala u Miljanu Škrbiću. Nekadašnji vođa navale OFK Beograda dobio je pohvale od Miloševića za učinak na mečevima sa Vitorulom i Krakovijom, njegov probni rad se završava danas, pa će druga kontorla u Beleku pomoći da se iskristališe slika o njegovim kvalitetima. Prema najavama sa lica mesta, Škrbić će po povratku u Beograd, zajedno sa štoperom Urošem Vitasom, biti podvrgnut testovima fizičke spreme, da se proceni u kom trenutku bi mogao ba bude od koristi od takmičarskim susretima, međutim, sve nagoveštava da će i on dobiti ugovor pre polaska na drugi deo priprema u Katar. Isto tako, poterbno je da struka oceni za koliko minuta je spreman Lazar Marković, pošto je finiš jeseni propustio zbog povrede primicača.

Partizanova provera sa Ružomberokom mogla bi da ponudi i odgovor na pitanje ko je alternativa Nemanji Miletiću na poziciji desnog beka. Reprezentativac Srbije po svemu sudeći ostaje i na proleće u Humskoj, međutim, povreda Aleksandra Lutovca zbog koje će propustiti početak prolećnog dela prvenstva smanjila je manevarski prostor stručnom štabu. Protiv Krakovije uskočio je Milan Smiljanić umesto Miletića i moguće je da Lolu, posle probe na mestu štopera, vidimo opet u novoj ulozi u odbrani.

Partizan bi danas od 15 časova trebalo da počne u sledećem sastavu: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano, Sadik.

Inače, u Beleku danas prvu kontrolnu utakmicu igraju i fudbaleri Crvene zvede, rival im je poljska Arke, pažnju privlači i okršaj Vojvodine sa ukrajinskim Šahtjorom, dok do superligaša valja notirati duel lučanske Mladosti sa ruskim Arsenalom iz Tule.

(FOTO: FK Partizan)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara