Antoni Kontreras protiv Meksika (©AFP)
Antoni Kontreras protiv Meksika (©AFP)

Napadačem Rige na Dorivalove Brazilce

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 23:02

Susret u Inglvudu je na programu u noći između ponedeljka i utorka od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Utakmica koja će zvanično otvoriti eru Dorivala Žuniora. Novi selektor Brazila je vodio reprezentaciju tokom marta i juna na prijateljskim mečevima, ali prva zvanična utakmica čeka ga u noći između ponedeljka i utorka od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu. Brazilci će otvoriti nastup u Kopa Americi susretom sa Kostarikom u Inglvudu, predgrađu Los Anđelesa.

Na dosadašnja četiri meča Dorivalov tim je zabeležio po dve pobede i remija. U martu je savladao Englesku (1:0) i remizirao sa Španijom (3:3) na evropskoj turneji, dok je u sklopu priprema za Kopa Ameriku savladao Meksiko (3:2) i remizirao sa domaćinom turnira Sjedinjenim Američkim Državama (1:1).

Izabrane vesti

Kada pogledamo spisak tih protivnika, jasno je da Brazilce danas čeka najlakši zadatak od početka godine. Sa jedne strane gledaćemo Vinisijusa Žuniora, Rodriga, Rafinju, Lukasa Paketu, Markinjosa, Edera Militaa, Danila i Alisona, a sa druge – napadača Rige koji je prošlu polusezonu proveo na pozajmici u Pafosu.

Da, ofanzivu Kostarike predvodi Antoni Kontreras, 24-godišnji momak koji od inostranog iskustva ima samo 22 utakmice (11 golova) za Letonce, odnosno 16 utakmica (jedan pogodak) za Kiprane. Čak nije sigurno ni da će mu društvo u napadu praviti prva zvezda Kostarike Džoel Kembel, pošto postoje najave da bi nekadašnjeg igrača Arsenala mogao da zameni u startnoj postavi mladi ofanzivac moskovskog Spartaka Manfred Ugalde.


03.00: (1,12) Brazil (10,0) Kostarika (16,0)


Davno je prošla 2014. godina, kada je Kostarika na Mundijalu u Brazilu bila prva u grupi sa Italijom, Engleskom i Urugvajom, te stigla do četvrtfinala. Nema više u timu igrača poput Kejlora Navasa, Brajana Ruiz, Borhesa… Samo je Kembel i dalje deo reprezentacije.

Brazil naravno ima neuporedivo jači sastav. Moguće, najjači u Južnoj Americi. Samo pitanje je da li će Dorival umeti da se izbori sa egom svih tih zvezda u svlačionici. To je uvek i bio najteži deo posla kada se sedne na klupu Selesaa.

Tite je poslednji selektor koji je uspevao da uspostavi autoritet. Pod njegovom palicom Brazilci su na poslednje dve Kopa Amerike igrali finala. Osvojili su zlatnu medalju 2019. godine, a srebrnu 2021.

Prema broju trofeja Brazil je treći najuspešniji na kontinentalnom šampionatu. Osvojio je devet titula, dok su Argentina i Urugvaj bolji od njega sa 15 zlatnih medalja.

Brazil i Kostarika su u ovom veku bili rivali pet puta. Svih pet susreta su pripali Selesau. Poslednji na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, u onoj grupi u kojoj je bila i Srbija, kada je bilo 2:0. Strelci su tada bili Kutinjo u 91. i Nejmar u 97. minutu.


------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


KOPA AMERIKA – 1. KOLO

GRUPA D

Ponedeljak

23.55: (1,70) Kolumbija (3,50) Paragvaj (5,50)

Utorak

03.00: (1,12) Brazil (10,0) Kostarika (16,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa AmerikaFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija Kostarikefudbalska reprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara