Napadač Grafičara pozvan u A reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 16:17

Zajedno sa zvezdom iz Leverkuzena i nekada najvećim talentom Mančester Junajteda

Ne dešava se često da igrači iz Superlige Srbije dobijaju pozive u A selekcije inostranih reprezentacija. Pogotovo ako nisu članovi Zvezde ili Partizana. A tek se ne dešava da inostrani reprezentativci dobiju poziv ako igraju u nekom od klubova iz Prve lige Srbije.

Sada imamo i takav slučaj.

Izabrane vesti

Norman Kembel (20), mladi napadač Grafičara, pozvan je prvi put u A selekciju Jamajke. Mladi Jamajkanac se našao na spisku selektora Tiodora Vitmora za prijateljske mečeve sa Saudijskom Arabijom koje se igraju u Rijadu 14. i 17. novmebra.

Kembel je uz Aberdinovog defanzivca Grega Lifa naknadno dodat na prvobitni spisak od 22 pozvana igrača jer je selektor želeo da proveri sve sve raspoložive opcije.

Podsetimo, Kembel je došao u Grafičar pre mesec dana na jednogodišnju pozajmicu iz Harbur Vjua sa Jamajke. Prethodno je boravio u kampu Udinezea i postojalo je interesovanje Votforda. za Grafičar je debitovao u meču protiv Budućnosti iz Dobanovaca kada je ušao u 60. minutu pri rezultatu 0:1. Usledio je preokret i pobeda Grafosa od 2:1. Juče je u meču protiv Železničara iz Pančeva ušao u 66. minutu, a Grafičar je na kraju slavio 3:0.

Reprezentaciju Jamajke tek u narednoj godini očekuju zvanični mečevi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i zato selektor Vitmor koristi priliku u prijateljskim mečevima da isproba nove snage, među kojima je i mladi Kembel.

Od poznatih imena na spisku Jamajke se nalazi Leverkuzenovo krilo Lion Bejli kao ubeljlivo najbolji igrač. Tu su još i Fulamov štoper Majkl Hektor, isksuni Adrijan Marijapa koji je nekad igrao za Votford, napadač Bobi Rid iz Fulama, prvotimci Anderlehta i Šarlroe, gomila igrača iz američke MLS lige... A prvi poziv je dobio i kontroverzni Ravel Morison. Nekada najveći talenat Mančester Junajteda i engleskog fudbala je prihvatio da zaigra za zemlju predaka s obzirom da mu se karijera survala poslednjih godina.


tagovi

GrafičarNorman Kembel

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara