©Schreen shot
©Schreen shot

Napad opasan, odbrana naivna: Zvezda "skenirala" Midtjilandove mane u burnom derbiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 15:22

Dejan Stanković ima razloga za zadovoljstvo posle svega što je viđeno u danskom derbiju - 2:2

Midtjiland je odbranio prvo mesto na tabeli danskog prvenstva, ali današnje izdanje ekipe Boa Henriksena može da hrabri igrače Crvene zvezde pred dolazak u Herning narednog četvrtka (18.45). Midtjiland je upseo da se vrati iz dva gola zaostatka na gostovanju Nordjelandu i sa utakmicom više pobegne Kopenhagenu na četiri boda udaljenosti, ali je pokazao i brojne mane - 2:2 (0:2).

One se odnose pre svega na igru u defanzivi i pojedine reakcije igrača, koje su povremeno bile prilično naivne. Prvi pogodak je primljen posle kontranapada u 14. minutu, kada su gosti kod prekida propustili da "osiguraju" svoju polovinu terena, što je surovo kaznio brzonogi Simon Adingra. Ništa bolja reakcija defanzivaca Hendriksenovog tima nije bila ni kod drugog gola u 28. minutu, kada je lopta u gužvi stigla do Medsa Thihosena, koji je duplirao prednost domaćina.

Izabrane vesti

Raspoloženi Andigra je bio asistent kod drugog gola, ali i neko ko je u završnici prvog poluvremena praktično propustio priliku da reši pitanje pobednika. Ponovo je pronašao pukotinu u poroznoj odbrani Midtjilanda, izašao sam pred Elijasa Olafsona, ali je Islanđanin dobio bitku "jedan na jedan" i ostavio svoj tim u životu.

U drugom poluvremenu potpuno druga priča. Midtjiland je uspeo da izvrši dodatan pritisak na gol protivnika, spreči ga da ugrožava njegov gol iz kontranapada, a onda se čekao trenutak koji bi prelomio meč. Doduše, nezadovoljstvo igrom svojih izabranika iz prvog poluvremena iskazao je trostrukom izmenom na poluvremenu, kada su se na terenu našli Onjedika, Maroni i Dir, što je unelo dosta svežine

Mladi brazilski napadač Žunior Brumando neko je na koga će Zvezdina odbrana morati da obrati posebnu pažnju, što je pokazao i u 49. minutu, kada se odlično snašao kod prvog gola svog tima i uneo nemir u protivničke redove. Mada su kod oba gola Midtjilanda kumovale možda još teže greške gostiju. Brumando nije mnogo pokretljiv, ali je uvek spreman da kazni svaku protivničku grešku, a svojom konstitucijom izvlači dosta energije iz onih igrača koji su zaduženi za njegovo čuvanje.

Sve što su dobili u prvom poluvremenu od gostujuće odbrane, igrači Nordsjelanda su vratili u 62. minutu, kada je slabu saradnju domaćih defanzivaca, ali pre svega katastrofalnu reakciju Adama Nagaloa kaznio Viktor Lind i postavio konačan rezultat.

Završnica meča je bila potpuno nepredvidiva. Mitdjiland je jurio sva tri boda, što je otvaralo prostora za kontranapade domaćina. Ipak, golmani su uspeli da iskontrolišu situaciju u nekoliko opasnih naleta, pa je ostalo ravnopravnih 2:2.

DANSKA 1 - 12. KOLO

Subota

Viborg - SIlkeborg 1:1 (0:0)

Nedelja

Nordsjeland - Midtjiland 2:2 (2:0)

/Adingra 14, Tihosen 28 - Brumando 49, Lind 62/

14.00: (2,55) Odenze (3,25) Randers (2,80)

16.00: (1,40) Brendbi (4,50) Vejle (8,50)

18.00: (6,00) Sonderjisk (4,10) Kopenhagen (1,55)

Ponedeljak

19.00: (2,50) Orhus (3,25) Olborg (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Midtjiland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara