(FK Voždovac)
(FK Voždovac)

Napad na kotu 200: Nenad Filipović među stativama Voždovca

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 11:39

Iskusni golman na novoj adresi

Zaokret u Zaplanjskoj. Bio je Voždovac prošle sezone jedan od najmlađih timova superligaškog karavana i, između ostalog, zbog manjka iskustva ispao iz elite. Sad bi da se u nju vrati sa proverenim snagama.

Tokom leta je anagžovao šestoricu fudbalera starijih od 30 godina, a u četvrtak još jednog. I to poznaotg, pošto je među Zmajeve došao Nenad Filipović. Posle isteka saradnje sa Čukaričkim, rođeni Užičanin je bio slobodan na tržištu, tako da je za novi klub nesmetano potpisao i po okončanju prelaznog roka. Ugovor je potpisao do kraja sezone u kojoj će cilj Voždovca biti da se vrati u Mozzart Bet Superligu Srbije.

Izabrane vesti

Hvala rukovodstvu kluba, Marku Zdravkoviću, Jovanu Simiću, Denisu Prtenjači i šefu stručnog štaba Dejanu Čelaru na poverenju. Od kada sam se rastao sa Čukarički dobijao sam razne ponude, ali nijedna nije bila odgovarajuća za mene i moju porodicu. Kada sam se već bio pomirio da ću do zime individualno održavati formu i čekati neku ponudu, usledio je poziv Voždovca i u roku od sat vremena smo se lako dogovorili. Ne bih mnogo pričao u kakav klub dolazim, Voždovac ima veliku superligašku tradiciju, fenomenalan stadion i sve prateće sadržaje. Žao mi je što je sad u takvoj situaciji da se bori za novo superligaško društvo, ali znamo cilj i pokušaću iskustvom da doprinesem da od leta bude Voždovac gde mu je i mesto. Ekipa mi se na prvom treningu svidela, Voždovac ima veliki potencijal i radujem se izazovima“, rekao je Filipović.

Ako se zna da je Nenad u superligaškom rangu branio 199 puta, onda je jasno da nekadašnji čuvar mreže Rada, Banata, niškog Radničkog, Mačve i TSC-a poseduje dodatni motiv da naredne godine u ovo doba probije granicu od 200 mečeva u eliti.

„Pehovi u poslednje tri sedmice, a tiču se povreda golmana, naterali su nas da van prelaznog roka brzo potražimo rešenje. Nismo očekivali da ćemo među slobodnim igračima pronaći Nenada Filipovića, iskusnog i prekaljenog golmana. Smatram to srećom u nesrećnim okolnostima. Nenadovo prisustvo će značiti mnogo i u svlačionici i na terenu, i nadam se da će biti u kombinaciji za tim već u subotu kada gostujemo ekipi Borca 1926 u Užicu“, naglasio je Denis Prtenjača, sportski direktor Zmajeva.

Voždovac je posle devet kola Mozzart Bet Prve lige Srbije šesti na tabeli sa 13 bodova.



tagovi

fk voždovacMozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijePLSNenad FilipovićNenad Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara